Inför FCR- Ullared

I morgon är det dags den näst sista matchen innan sommaruppehållet när man möter Ullareds IK på Rosengårds IP med avspark klockan 14.00.
Ullareds IK ligger inför matchen på sjunde plats i tabellen med 19 inspelade poäng, det är åtta poäng mindre än Rosengård på tredjeplatsen. Ullared har så här långt förlorat fyra matcher, spelat fyra oavgjorda och vunnit fem men det är samtidigt ett lag som kan slå vilket annat lag i serien som helst när allt stämmer. Nu brukar inte tabeller ljuga och de ligger på sjundeplatsen av en anledning men samtidigt så har dom plockat poäng från två av de fyra lagen i toppen. Ett av lagen toppen som de tagit poäng av var FC Rosengård som förlorade bortamatchen mot Ullared i den andra omgången i våras med 3-2.
FC Rosengård ligger efter en bra vår på plats tre i tabellen och har vunnit nio matcher och förlorat fyra, senast så vände man och vann mot Assyriska i slutminuten. Under i princip hela våren så har FC Rosengård visat prov på vilken härlig inställning man har i laget då man vunnit matcher som man varit helt överlägsna i, man har vunnit matcher som man fått kriga sig till poängen och som sagt vänt matcher där man kanske inte fått den bästa starten men spelat upp sig rejält.
Som redan nämnts så är Ullared ett av de lagen som hittills vunnit över Rosengård och det gjorde man efter att FC Rosengård inledde matchen dåligt och gjorde en riktigt dålig första halvlek. Sedan var Ullared för bra för att man skulle kunna reparera skadan i den andra halvleken och även om man kvitterade så var det till slut Ullared som fick in segermålet. Enligt uppgifter så spelade Ullared väldigt aggressivt senast och rimligtvis så är det så dom kommer att försöka att spela imorgon för man ändrar inte på något som funkar och det fungerade ju sist.
För FC Rosengårds del så gäller det att man är med direkt från start och inte bjuder gästerna på någonting om man ska ha en chans att hänga med lagen i toppen då man ligger tre poäng efter Ängelholm. Sedan så skulle en seger vara rätt skön bara av den enkla anledningen att man kan säga att bortamatchen mot Ullared var ett olycksfall i arbetet och man har tagit lärdomen från den med sig.