Inför FCR – Växjö DFF

Under söndagen tar FC Rosengård emot Växjö DFF i OBOS Damallsvenskans elfte omgång med avspark 15.00 på Malmö IP. Ett Växjö som tog tillbaka sin plats i högsta serien efter att ha trillat ner 2021. För tillfället innehar de tabellplaceringen strax efter FCR, fem poäng bakom.

FC Rosengård kommer från sju obesegrade omgångar med kryss mot topplagen Häcken och Hammarby och senast en seger på hemmaplan mot Örebro. En starkt bidragande faktor till FC Rosengårds upphämtning, efter den tröga starten, har varit en Olivia Schough i högform. Schough ligger just nu tvåa i den allsvenska skytteligan med åtta gjorda mål.

Vi låter sportchef Therese Sjögran ge oss de senaste uppdateringarna kring truppen inför matchen mot Växjö.

– Vi har dessvärre en mindre skada på Emma Berglund som gör att hon behöver vila. Knaak och Sprung är fortsatt i rehab. Micah är i full träning men behöver lite mer tid innan hon är redo för match. Schmidt och Chmielinski har haft anpassad träning på grund av skadekänningar och vilar även de. Glädjande är att vi har Fiona Brown tillbaka i matchtruppen efter en längre frånvaro, säger Therese Sjögran.

Vi kollar som vanligt också läget med en av profilerna i ”laget bakom laget” i FC Rosengård. Thomas Stenberg är verksamhetsutvecklare i klubben. Här delar han med sig av sina tankar inför matchen mot Växjö DFF.

Hur är det Thomas, har ni spelat pingis idag på kontoret?
– Jajamen, det blev en stund i morse!

Hur ofta spelar ni?
– När vi behöver energi. Och så behöver vi sätta de unga på plats! De unga är alltså alla de andra förutom mig. Det är rätt gott att spela lite och få upp pulsen så man kommer i gång.

Idag när jag pratar med dig är det fredag, men på söndag är det match. Hur ser din dag ut då?
– Jag kommer till kontoret ungefär vid 10-tiden om matchen börjar 15.00. Då är det mycket att förbereda, vi ser till att vår VIP-lokal är redo, att all reklam kommer på plats och att alla matchvärdarna har fått upp sina saker så som de vill ha det. Det finns ju en hel del fast reklam på arenan, men vi har ju olika matchvärdar som har önskemål om vad de vill göra under matchen och där planerar vi ganska lång tid innan. Vissa vill ge sina gäster mat och kanske någon form av föredrag. Andra vill ha en glassbil på plats. Nu på söndag är Språkservice och Trianon matchvärdar och de vill jobba med konceptet högläsning för barn.

Hur yttrar sig det inom ramen för matchevenemanget?
– Vi kommer att ha högläsning vid det vi kallar aktivitetstorget, borta vid kioskerna och de 100 första barnen som kommer på matchen kommer att få en bok med sig hem. Det blir någon av Anja Gatus böcker, de som vi också använder i föreningen vid högläsningsstunderna i de olika ungdomslagen. Vilken aktivitet matchvärden vill göra beror lite grand på vilken målgrupp de har.

När kommer de första gästerna till matchen?
– Vår VIP-lokal öppnar 13.30 och då är vi redo att välkomna gästerna med mat och dryck. Vår VD Jenny Damgaard håller en dragning ungefär en timma innan matchstart. Vi brukar också ha hjälp av B-lagsspelare som finns på plats för att duka fram och se till så att allt ser snyggt ut.

Så börjar matchen, vad gör du då?
– Då försöker jag verkligen se matchen och det brukar kunna gå bra, men är det mycket aktiviteter så får jag hjälpa till där det behövs. I halvtid blir det kaffe och kaka i VIP-en och då minglar jag och pratar lite med gästerna. Sen är det dags för andra halvlek och då försöker jag också titta på matchen. Efteråt plockar vi undan allt som vi haft framme på de olika ytorna.

Vad är det roligaste under matchdagen?
– Själva matchen och att det blir ett positivt resultat! Det är huvudnumret. Allt annat är förrätten!

Match mot Växjö nu, du vet att du måste tippa, det är sen hedenhös!
– Jag tror att det blir 3–0. Jag hoppas att vi gör några mål, vi äger ju matcherna men har skapat lite för få målchanser på sistone. Självförtroendet kommer om vi gör mål. Vi hoppas ju också på att det kommer stor publik, det är vår ständiga utmaning. Alla man pratar med som varit hos oss kommer ofta tillbaka för att man tycker att det är så himla trevligt. Men det är en utmaning att få i gång det där hjulet – det är som med all försäljning att det muntliga budskapet är det bästa sättet att få nya kunder på. Jag tycker att vi är värda en större publik helt enkelt!

De senaste inläggen: