Inför FC Rosengård – ŽFK Spartak Subotica

Ikväll spelar FC Rosengård den avgörande kvalmatchen i Champions League mot serbiska ŽFK Spartak Subotica. Inför kvällens match har vi stämt av med klubbens sportchef Therese Sjögran. 

Första kvalmatchen som spelades i Serbien förra veckan resulterade i en 2-1 vinst till FC Rosengård, vilket innebär att laget har ett bra utgångsläge inför kvällens match. För att ta sig till gruppspel räcker det att det med ett oavgjort resultat.

Hur är känslan inför matchen?

– Känslan är bra. Vi fick ett bra resultat med oss där nerifrån så vi har ett försprång som vi måste utnyttja från början, så att dem inte känner att dem är med överhuvudtaget, säger sportchef Therese Sjögran.

Vad blir viktigt i dagens match?

– Det blir viktigt att vi inte gör några egna misstag som vi gjorde där nere. Att vi spelar vårat eget spel och gör det vi har sagt innan, för då ska det mycket till för att vi inte ska vinna.

Hur ser det ut i truppen?

– Truppen ser bra ut. Vi har några skador. Halimatu Ayinde, Jo-Anne Cronquist och Mia Persson är inte med och vi byter målvakt eftersom Eartha Cumings har lite problem med en handled, men annars är truppen intakt.

Vad hade det betytt för laget att spela i Champions League?

– Just nu betyder det allt. Med tanke på hur den här säsongen har sett ut och att vi inte är med i ligan så är Champions League ännu större än vad det varit tidigare tror jag. Matchen ikväll är kanske den viktigaste vi haft på väldigt länge, avslutar Therese Sjögran.

I samband med dagens match kommer klubben att hålla en tyst minut och spela med sorgband för att hedra offren vid dådet i Bryssel. Våra tankar går till de anhöriga och alla drabbade.

Avspark 18.00 på Malmö IP.

Köp din biljett på Ticketmaster.

Matchen sänds på sportbladet.

De senaste inläggen: