Inför fredagsmatchen
FCR – BK Häcken

Fredagskvällen bjuder på sol och allsvensk fotboll i toppklass när BK Häcken gästar Malmö IP, med avspark 18.00. Inför matchen stämmer vi av med Joel Kjetselberg, Isabella Obaze och vår fantastiska VIP-värdinna Ingrid Gunnarsson.

Joel, vi börjar med dig. Vad förväntar du dig av det gästande laget?
– Ett aggressivt och skickligt Häcken förväntar vi oss. Det är ett väldigt formstarkt lag med sex raka vinster. Jag förväntar mig att vi behöver spela vår bästa fotboll och det blir en väldigt rolig utmaning. Det här är ju den tredje matchen på en dryg vecka innan en längre vila för båda lagen, så en spännande avslutning på en tuff period kan man säga. Därför blir det intressant att se hur både vi och Häcken kan ge all vår energi i den här matchen. Hemma på Malmö IP är vi alltid starka och det ska vi ha med oss från start.

Du är inne på det tuffa spelschemat den senaste tiden. Hur tycker du att vi hanterat det hittills?
– Vi har nyttjat bredden i truppen på ett bra sätt under den här perioden. Alla tillgängliga spelare har startat någon av matcherna och alla har visat att de klarar av att spela. Fyra raka vinster har absolut gett oss en bra energi och jag tycker spelarna förvaltar den energin på ett bra sätt.

Isabella Obaze, hur har det varit att spela den senaste tiden och hur går tankarna inför mötet med Häcken?
– Det känns väldigt bra att spela för tillfället. Jag tycker att vi hittat en bra rytm i laget, har förtroende för varandra och är motiverade att tro på oss själva och vinna varje match.

– Jag tror att det kommer bli en riktigt tuff match mot Häcken. Jag har mött dem en gång med Køge men jag minns inte så mycket av den matchen. Utifrån vad jag hört och sett så är det ett väldigt bra lag. Alla matcher är viktiga, men vi vet att det är en extra tuff motståndare så vi måste vara än mer redo på alla sätt. Jag ser verkligen fram emot att spela!

Om du någon gång haft ärende till VIP-rummet under en damallsvensk match så har du med all säkerhet träffat på Ingrid Gunnarson, en kvinna som varit verksam i föreningen sedan 2004. Då kom hon in i styrelsen som ledamot, för att sedan verka som ordförande under några års tid. Därefter har hon varit ledamot i valberedningen. Och så har hon uppdraget om vilket den här texten handlar.

Ingrid, berätta om vad du gör i föreningen under hemmamatcherna!
– Jag möter VIP-gästerna och sponsorerna och välkomnar dem så att de känner sig sedda. Sedan installerar jag dem så att de finner sig till rätta. Många av gästerna är återkommande, så man lär känna dem och slänger lite käft med dem när de kommer. Det är mycket positivt, de är glada och förväntansfulla, så det är en väldigt härlig stämning.

Hur tidigt är du på plats vid hemmamatcherna?
– Jag kommer 1,5 timme innan matchen börjar, samtidigt som spelarna. Det betyder att jag är på plats i god tid och förbereder mina listor och stämplar som ska fram. Numera får alla gäster en stämpel på handleden och då får de också passage upp till läktaren under matchen. Stämpeln är också ett intyg på att de kan återvända och få kaffe och kaka i pausen.

Vad händer inne i VIP-en när alla är på plats?
– Då blir det mat och dryck för alla gäster och Jenny Damgaard och Therese Sjögran pratar lite inför den aktuella matchen. Det blir dagsaktuell information om formen i laget till exempel. Ibland kommer Thomas Stenberg och introducerar något sponsorföretag som får möjlighet att synliggöras och presentera sig en stund. Det är en god mix av underhållning och information.

När matchen börjar, vad gör du då?
– Då går jag upp på läktaren och sätter mig där det finns en ledig plats, tittar på matchen och ser till att jag lätt kan smita ner till VIP-en igen ett par minuter innan paus. Då blir det kaffe och kaka för gästerna.

Hur många år har du hållit på med ditt uppdrag?
– Jag vet faktiskt inte, men jag vet att jag är den enda som haft uppdraget så vitt jag vet. Jag är på plats under alla allsvenska hemmamatcher. När det är Champions League-matcher har jag inte hand om VIP-en utan då har jag ansvar för matchdelegaten. Då roddar jag med den personen, kör till hotell och flygplats och hämtar och lämnar. Man får vara ganska flexibel för personen i fråga ska vara på arenan på vissa speciella tider och göra inspektion.

Vad tycker du är det roligaste med det du gör?
– Jag tycker att det roligaste är att möta den förväntansfulla publiken och våra VIP-gäster. Det är en sådan härlig stämning. Och jag måste få säga att jag är så glad att vi har Jenny Damgaard som VD. Hon har gett struktur och ett lugn i hela verksamhetens arbete. Jag tror att det är av väldigt stor betydelse för föreningen. Så totalt sett tycker jag att det är ett stimulerande och varierande uppdrag.

På fredag är det hemmamatch mot BK Häcken. Du vet att du måste tippa matchen!
– Ja…Häcken är nog inte vårt svåraste motstånd, så jag tror att matchen slutar 2–1. Våra målskyttar blir Karin Lundin och Olivia Schough. Men om Loreta Kullashi spelar så tror jag att hon också kan göra ett. Likaså Fiona Brown. Och Sofie Bredgaard…

De senaste inläggen: