Inför IS Halmia – FC Rosengård

Efter fyra raka hemmamatcher för FC Rosengård väntar under torsdagen en bortamatch mot serietrean IS Halmia på anrika Örjans Vall i Halmstad.
– Vi vet att vi möter ett Halmia som är välorganiserade och jobbar hårt. Samtidigt kommer vi från två väldigt bra matcher där vi stått upp, haft en fin organisation och jobbat hårt. Sedan både tror och hoppas jag att vi har fler verktyg i vår verktygslåda för att kunna vinna denna matchen, det är där min utgångspunkt är, säger FCR:s huvudtränare David Roufpanah.
Senast lagen möttes på Rosengårds IP i maj blev det en 1-0 seger för FCR. Men tränaren menar att han inte har den matchen i tankarna inför returmötet.
– Nej, jag tycker att varje match är unik för sig. Det blir inte rätt att dra paralleller mellan matcher på det sättet. Det var en match då och detta är en match nu, så det finns inga samband mellan de två.
FC Rosengård har haft ett tufft spelschema de senaste veckorna med många matcher på få dagar. David Roufpanah tycker att laget har klarat av den intensiva perioden på ett bra sätt – och kanske även hittat en högre nivå än tidigare.
– Vi har kommit ur det bra. Mitt inne i det hade vi en tuff period och levererade inte det vi ville. Sedan någonstans bestämde vi oss tillsammans som grupp att vi måste ta tag i det och göra någonting annat av det och det tycker jag att vi gjorde, varje spelare och ledare. Vi kommer ur det på ett starkt sätt och kommer ut som ett kollektiv, till och med så att vi kanske gav oss själva en ny nivå som vi kan dra nytta av under hösten, säger FCR:s tränare.