Inför Hammarby – FCR

Ännu en tuff och viktig match står på schemat för FC Rosengård under måndagskvällen. 19.00 sparkas matchen mot Hammarby igång i Stockholm. Vi stämmer av med FC Rosengårds mesta målskytt Olivia Schough.

Olivia, FC Rosengårds formkurva ser väldigt bra ut nu jämfört med i inledningen av säsongen. Fyra raka vinster och poäng mot Häcken senast. Vad tycker du är den stora skillnaden i laget nu jämfört med i april?
– Jag tror att framför allt energin är den stora skillnaden. Alla lag vet ju att när går dåligt så sprids energi i laget som inte är bra och där har vi får jobba stenhårt för att vända den negativa trenden som tyvärr skapades. Efter tränarbytet och massa möten inom laget landade vi i att ”här vill vi inte vara, här ska inte FC Rosengård ligga i tabellen”. Alla fick rannsaka sig själva och på den vägen är det. Första vinsten mot Vittsjö gjorde att alla kunde slappna av lite och det har gjort att vi har kunnat prestera så som vi vill prestera därefter.

Du är inne på ditt tredje år i FC Rosengård och fortsätter vara väldigt viktig för laget. Vad är det som gör att du trivs så bra?
– FC Rosengård har ju alltid varit min drömklubb, så det vore dumt att slopa chansen nu när jag kommit till Rosengård som jag alltid velat spela i. Sedan dag ett har jag känt att jag vill bidra så mycket jag bara kan till den här klubben. Det är lätt att prestera här för det är så hög nivå på träningarna, bra tränare, allt runt omkring i klubben är bra och man trivs. Jag älskar att komma till min arbetsplats och det är nog en stor del till att jag presterar bra.

En och en halv månad kvar till sommarens VM-uppehåll och många matcher kvar i ligan. Vad ser du fram emot med den perioden?
– Att jaga! Vi är inte vana vid den här sitsen – vi brukar vara där uppe och de andra lagen brukar jaga oss. Nu är det vi som ska jaga och jag älskar det, det är kul! Jag bara känner att jag vill spela match hela tiden. Vi ska klättra, det finns inget annat. Så det ser jag verkligen fram emot, avslutar Olivia Schough.

De senaste inläggen: