Inför hemmamötet med Eslövs BK

Senast helgens motståndare Eslövs BK besökte Rosengårds IP så vann FC Rosengård med 2-1 i seriepremiären efter att först ha hamnat i underläge 0-1. Men det var förra säsongen, nu är det dags för ny match med nya förutsättningar. Båda lagen haft lite förändringar i trupperna och denna gång är lagen mer varma i kläderna när vi är några matcher in i serien.

Eslövs BK har så här långt spelat fem matcher och vunnit två, förlorat två och senast kryssade man mot Kristianstad på hemmaplan. Med det som facit ligger Eslöv på en kanske inte helt imponerande åttondeplats i tabellen, men samtidigt är det ett lag som har potentialen att plocka poäng av vilket annat lag som helst i serien. Med det sagt så kan man anta att de har siktet inställt på att placera sig högre upp i tabellen än fjolårets niondeplats när allt ska summeras i höst.

Precis som Eslöv så spelade FC Rosengård oavgjort i förra omgången då man mötte en av seriefavoriterna på bortaplan – Berga IK. Man ledde med 0-2 i halvtid men i andra halvlek vaknade Berga till och lyckades till slut kvittera. Efter matchen var det inga glada miner bland spelarna i FC Rosengård men med lite distans kan man konstatera att om man tar poäng av Berga på bortaplan så är det på något sätt ändå en godkänd insats.

Så här långt är FC Rosengård obesegrade på hemmaplan och man kommer att jobba för att den sviten står sig även efter man mött Eslöv, vilket det finns alla förutsättningar för att den gör. Man är medvetna om vad som varit bra och det som varit mindre bra har man jobbat extra med att förbättra. Med det i åtanke samt lagets tidigare insatser, även i de matcher man tappat poäng, gör att det kan bli en jobbig eftermiddag för Eslöv.

Inför helgens match så ligger FC Rosengård på sjätte plats med två vinster och en oavgjord och en förlust och precis som Eslöv så har man spelat ihop sju poäng men man har en match mindre spelad.

Matchen mot Eslöv spelas på Rosengårds IP på lördag, 7/5 med avspark klockan 14:00.

De senaste inläggen: