Inför Hittarps IK-FC Rosengård: ”Det blir en dans i 90 minuter”

På lördagen åker FC Rosengård till Helsingborg för bortamatch mot serieledande Hittarps IK.
Hittarp har gjort en imponerande resa i seriesystemen de senaste åren. Från att ha varit i division 5 2010 har man gjort en stabil klättring upp till division 2 och har inför den här säsongen värvat friskt. I truppen finns ett flertal namnkunniga spelare som exempelvis Mikael Dahlgren, Patrik Åström och Vlado Zlojutro med massvis av rutin från spel i Superettan och Allsvenskan. Lägg därtill ett par yngre förmågor med meriter från Superettan-spel. Det är med andra ord en stark motståndare FC Rosengård ställs mot under lördagseftermiddagen. Men, det är dock inget som bekymrar tränaren David Roufpanah.
– Först och främst vill jag säga att vi också har skickliga spelare med bra meriter. Men om vi skalar bort det där från båda lagen och utgår från att allt som hänt tidigare är historia, och man tittar på dagens trupper och dagens förutsättningar, så möter vi ett Hittarp som är ganska kloka i sina beslut och de gör färre misstag än vad många lag på den här nivån gör.
– Vi möter ett lag som vill spela fotboll och som vi vet är spelskickliga. Min förväntning är att det är två lag som kommer att försöka föra matchen, så det blir en dans i 90 minuter, kan man säga. Förväntningarna på oss är egentligen att vi ska våga spela vårt spel, våga vara spelförande och jobba på med våra egna idéer.
Trots en relativt ok säsongsinledning för FC Rosengårds del med fem poäng på tre matcher, är känslan i laget att man skulle ha haft fler poäng än så. Det är ett hungrigt och revanschsuget lag efter poängtappet mot Ullareds IK senast.
– Det är förväntansfullt. Det ska bli fantastiskt roligt. Vi känner att vi vill ta lite revansch för senast, så det är en bra känsla i kroppen inför matchen, säger David Roufpanah.
Hittarps IK – FC Rosengård
Lördag 28 april, matchstart kl. 13.00 – Laröds IP