Inför IFK Hässleholm – FC Rosengård

Morgondagens motståndare IFK Hässleholm klarade sig kvar i Division 2 genom kvalspel och man hade genomgående en tuff säsong förra året. Matcherna mellan FC Rosengård och Hässleholm slutade 1-1 i möten, FC Rosengård vann bortamatchen på våren med 2-1 och på hösten förlorade man hemma med 1-3. Men det är som man säger; historia, nu är det ny säsong och både FC Rosengård och Hässleholm har gjort lite förändringar i trupperna och det är nya poäng att spela om.
FC Rosengård inledde säsongen förra helgen genom att spela oavgjort mot Karlskrona som lyckades kvittera till 2-2 i slutminuten. Men den matchen är redan glömd berättar FC Rosengårds Ass tränare Björn Ågren, nu är det Hässleholm som gäller och man kommer att bygga vidare på det man visade mot Hässleholm och man tar med sig de bra bitarna från Karlskronamatchen.
IFK Hässleholm hade tyngre inledning på säsongen då de förlorade sin premiär mot Lindsdals IF med 2-0 på bortaplan. Men i morgondagens match så är det Hässleholms hemmapremiär och de vill garanterat ta revansch för förlusten samtidigt som de vill visa hemmapubliken vad man går för.
Björn Ågren berättar att ”laget har positiv känsla och vi går för vinst imorgon. Vi vet att vi kommer till en taggad motståndare och det är bara för oss att ta åt sig utmaningen och spela den fotboll som vi vill och skall stå för i år”. –”Vi känner oss väldigt taggade inför den här uppgiften och ser fram emot matchen! ”