Inför IFK Malmö – FC Rosengård

I kväll så är det dags för den andra matchen av tre inom en vecka och det första av två derby inom tre dagar när FC Rosengård möter IFK Malmö på Malmö IP klockan 19.00.
IFK Malmö blev uppflyttade till Div 2 inför den här säsongen efter att man slutade på kvalplatsen och väl där så slog man Stafsinge IF med 5-1 hemma och 1-1 borta i den första kvalomgången. I den andra kvalomgången så slog man GIF Nike hemma med 5-0 sedan förlorade man bortamatchen med 4-2 men avancemanget var ändå ett faktum. Inför säsongen så gjorde man ett par fina insatser när man slog Torn borta med 2-1 och 1-1 borta mot Halmia men sedan gjorde man en betydligt sämre insats när man spelade 3-3 borta mot Osby. Berättar IFK Malmös assisterande tränare Björn Ågren.
-Vilken målsättning satte ni inför säsongen?
”Målsättningen inför säsongen är som nykomling att 1. Säkra kontraktet 2. Övre halvan 3. Topp 6.”
-Ni inledde säsongen med en storseger hemma mot Lindsdal och helgen efter så blev det förlust borta mot Torn och sedan dess så har säsongen varit lite upp och ner. Hur ser ni själva på hur de första nio omgångarna har gått?
”Ja vi börjar som sagt bra men sedan så har vi inte haft kontinuitet i laget pga avstängningar, skador och sjukdomar. Då främst på försvarsspelare. De senaste matcherna så har vi haft samtliga på benen och då har resultaten kommit.”
-Hur går tankarna inför matchen på onsdag?
”Vi ser fram emot FCR matchen vi har respekt för alla motståndare men vi räds dem inte. Vi skall spela vårt spel och fokuserar inte på motståndaren allt för mycket. Men visst vi har koll på FCR!”
-Flera av killarna i FC Rosengård och IFK Malmö känner varandra sedan tidigare vilket gör att det är en del prestige inblandat i derbyt, är det bra eller kan det vara en nackdel?
”Jag tror att det inte är en nackdel att spelarna känner varandra! De är vinnare allihop.”
-Du har själv varit tränare för FC Rosengårds U-19 kan det vara så att det ligger lite extra prestige i matchen för din egen del?
”Nej, finns absolut ingen prestige i att jag varit i klubben tidigare, jag hade 2 bra år där och fick ju upp granit i A-truppen under min tid så lite stolthet och glädje för honom finns bara.
Vilket lag tror ni tar hem div2?
Segrare i div 2 blir FK Karlskrona.
Så här långt har IFK Malmö vunnit tre matcher, spelat två oavgjorda och förlorat fyra. Det innebär att de ligger på niondeplats med elva inspelade poäng inför kvällens derby.
FC Rosengård vann sin senast match mot Lindsdal med klara 3-1 och inför kvällens match så ligger FC Rosengård på tredjeplatsen i tabellen. Så här inledningsvis så har man haft mycket stolpe ut och inte fått in det rätta flytet men killarna är överens om att det kommer att vända så länge man lägger ner jobbet som krävs.
Dennis Antwi tror att kvällens derby kommer att bli en bra match, efter segern senast så är killarna tillbaka i vinnarspåret och det tillsammans med fortsatt hårt arbete kan komma att bädda för tre poäng.
Dennis var avstängd senast mot Lindsdal efter att ha samlat på sig tre gula kort och vet inte om han kommer att starta kvällens match men han tycker inte själv att det spelar någon roll vem som får starta eller inte, huvudsaken är att laget vinner. ”Vi har jobbat så hårt under veckan så jag vet att vem som än får spela kommer att ge 100% och göra allt för att det ska bli en seger i derbyt.”
Så vad kommer att bli nyckeln till tre poäng i derbyt?
”Vi måste spela aggressivt både i anfall och försvar och vara hundraprocentigt fokuserade i nittio minuter”.
Vad känner du till om IFK Malmö?
”Jag har inte sett dom spela så jag vet inte så mycket men vi ska fokusera på vårt spel och inte på motståndarens”.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *