Inför Karlskrona – FC Rosengård

Tre raka förluster och 0-5 i målskillnad är FC Rosengårds facit inför helgens tuffa bortamatch mot serietrean Karlskrona. Nu kanske man inte bara ska peka ut Karlskrona borta som en speciellt tuff match eftersom alla matcher är tuffa oavsett motståndare eller var matchen ska spelas. Men å andra sidan så verkar Karlskrona fått vind i seglen och kommer till matchen imorgon med två raka vinster och 5-1 i målskillnad i ryggen så hur man än vänder och vrider på det så kommer det inte att bli en lätt resa för FCR imorgon.
Senast lagen möttes i våras på Rosengårds IP så slutade det med en 0-2 förlust för FC Rosengård efter att man gett Karlskrona för mycket tid och plats i det egna straffområdet. Oavsett vilket motstånd man möter så har man inte råd att ge dem något utrymme för då blir man straffad vilket var det som hände på Rosengårds IP.
FC Rosengård är i en svacka för tillfället och sedan hösten började så har man haft minst sagt svårt att få bollen i mål trots att man har mycket boll. Förhoppningsvis kommer det en vändning imorgon och det finns en del som talar för det, bland annat så är FC Rosengård bättre på bortaplan om man ser till hemma/ bortastatistiken. Sedan så har laget en förmåga att höja sig när man möter på pappret tuffare motstånd av någon anledning. Men framför allt så har man under hela hösten jobbat hårt för att få pusselbitarna på plats och någon gång måste det hårda jobbet betala sig. Att nämna att FC Rosengård gärna tar revansch för vårens förlust känns lite onödigt men den finns ändå där, laget vet vad man kan och man vill visa det.
Inför morgondagens match så är Granit tillbaka efter avstängning men FCR har Ylli avstängd efter att ha samlat på sig tre gula kort.