Inför Kvarnby – FC Rosengårdderbyt

I våras så slutade matchen mellan FC Rosengård och Kvarnby 4-0 till FC Rosengård och det var ingen tvekan om vilket som var det bättre laget. Ylli inledde målskyttet med en straff efter tio minuter, dryga kvarten senare utökade Omid till 2-0 och precis innan paus så bjöd gästande Kvarnby på ett självmål till 3-0. Chris fastställde slutresultatet till 4-0 en kvart in i den andra halvleken. Nu är det dags för returmatch imorgon och det har hänt lite sedan matchen i våras, framförallt i FC Rosengård. Malik Sesay har som bekant tagit över som tränare och matchen mot Kvarnby blir hans seriepremiär med laget.
Kvarnby har efter en lite darrig inledning fått ordning på spelet och ligger på den övre halvan i tabellen fyra poäng efter FC Rosengård med ett facit på sex vinster, sex oavgjorda och fyra förluster. Visserligen åkte de på en av de förlusterna i deras senaste match då man mötte Torn på bortaplan, siffrorna skrevs till 3-1 till Torn men att möta Torn är inte riktigt som att möta FC Rosengård i ett derby. Man kan ju lätt gissa sig till att Kvarnby inte kommer att bjuda på ett dugg imorgon och göra sitt yttersta för att se till att man tar de tre poängen.
FC Rosengård vann sin senaste seriematch hemma mot BW 90 efter att man lyckades få in bollen i slutminuten. Segern var, sett till hela matchen, rättvis och att man dessutom hade marginalen på sin sida den här gången får man väl tillskriva karma då man under den här säsongen haft mer än sin beskärda del av otur och inte riktigt haft marginalerna med sig. Inför morgondagens match har det pratats mycket om det hårda jobbet som man ska och måste lägga ner för att kunna få med sig tre poäng från derbyt så spelarna är mer än väl medvetna om vad som kommer att krävas.
Nu kör vi