Inför Landskrona BoIS – FC Rosengård

Med ganska precis en månad kvar till seriestarten så har FC Rosengård spelat fyra träningsmatcher varav man vunnit tre och spelat en oavgjord. Vinsterna kom Österlen, Kristianstad och Lunds BK och man kryssade i helgen som gick mot Malmö City FC i en svårspelad match som man kanske borde vunnit sett till antalet målchanser och bollinnehavet. Å andra sidan så släppte man inte in något mål heller utan man genomförde matchen med fullt fokus i både anfall och försvar. Nu kommer man att möta Landskrona BoIS imorgon och förhoppningsvis så tar man med sig den inställningen till Landskrona IP.
Landskrona BoIS slutade på en andraplats i Division 1 Södra förra säsongen och spelade kval till Superettan men man förlorade över två matcher mot Östers IF med 2- 1 och kommer därför att fortsätta att spela i Division 1 under 2020.
Så här långt så har Landskrona hunnit med att spela fem träningsmatcher och man har vunnit fyra och spelat en oavgjord, bland annat så vann man över FC Rosengårds seriekonkurrent Ängelholm med 0- 1 på bortaplan och man har vunnit över Österlen med 1- 0 hemma, krysset kom i bortamatchen mot Trelleborgs FF.
FC Rosengård och Landskrona har mött varandra ett antal gånger i både tränings- och tävlingsmatcher, totalt åtta gånger och Landskrona har vunnit fem av matcherna, en har slutat oavgjort och FC Rosengård har vunnit två så det är dags att putsa till de där siffrorna lite imorgondagens match.
FC Rosengårds högerback Kofi Yeboah Addae tillbringade förra säsongen i Landskrona BoIS och så här går hans tankar inför matchen:

”Vi måste ha fortsatt tålamod och tro på spelidén tränarstaben har tagit fram och vi får inte börja fega ur bara för vi möter BoIS liksom.”
-Vad för typ av match tror du det kommer att bli?
”Matchen imorgon kommer bli tuff men rolig, BoIS är bra. Både FC Rosengård och Landskrona BoIS vill äga boll så det ska bli roligt att spela imorgon! Vi ska inte spela som de vill att vi ska spela utan vår egen fotboll.”
Matchen spelas imorgon tisdag 3/3 på Landskrona IP med avspark klockan 19:00.