Inför Lindome GIF – FC Rosengård

Under söndagen ställs FC Rosengård mot ett Lindome GIF som hittills är obesegrat i serien. Fyra segrar och två oavgjorda med en målskillnad på 14-2 har det blivit för motståndarna. Det är med andra ord ett starkt motstånd som väntar FCR.
Mina intryck av Lindome är att det är ett lag som är extremt inriktade på att spela sig ur situationer, vare sig det är trängda eller öppna situationer, genom att ha ett högt passningstempo och spela så mycket som möjligt längs med backen. Det är ett samspelt lag, som jag förstår det. Ett lag som har spelat ihop i ganska många år, säger FCR:s tränare David Roufpanah.
Han poängterar vikten av mod och hårt arbete under matchen.
– Vi ska våga spela vårt spel, våga vara modiga och bedriva ett anfallsspel som är baserat på de saker vi har jobbat med. Jag tycker att laget har tagit stora steg i vilka ytor vi vill ta oss fram i, men sedan handlar det väldigt mycket om mod och energi. Det taktiska är jätteviktigt att alla vet vad de ska göra, men har man ingen grund att bygga huset på så går det ju inte. Det är viktigt med ett fundament och det tycker jag att vi har. Killarna har gjort det bra, men det handlar väldigt mycket om mod, kamp och hårt arbete, säger han.
Blir det tre poäng?
– (Lång paus) …jag stod och tänkte om man kunde ta fler, men det kan man ju inte, säger David Roufpanah med ett stort leende.