Inför Lindsdal – FC Rosengård

Lindsdals IF står för motståndet imorgon när FC Rosengård drar till Kalmar för att förhoppningsvis få med sig en efterlängtad trepoängare hem till Skåne.
Senast lagen möttes var i våras på Rosengårds IP och då slutade matchen med klara 3-1 efter att Noah gjort ett mål och Alvedin två men det har hänt en del sedan dess. FC Rosengård har fått in ett par nya spelare och en ny tränare men trots det så har det kommit grus i maskineriet och man har halkat i tabellen. Lindsdal har å andra gått bra under hösten och klättrat upp till fjärdeplatsen, två poäng bakom trean Hässleholms IF men med en match mindre spelad. Så inför morgondagens match så kan man konstatera att FC Rosengård och Lindsdal i princip bytt plats i tabellen, i våras så låg FC Rosengård på tredje plats och Lindsdal på åttondeplatsen. Nu ligger som sagt Lindsdal på fjärde plats och FC Rosengård på sjundeplats men även om det kan låta som natt och dag så är det bara fyra poäng som skiljer lagen åt.
Lindsdal har som sagt spelat bra sedan serien startade om då man vunnit fem matcher, spelat en oavgjord och förlorat två, sedan har man en match mindre spelad då mötet mot Kvarnby sköts upp. Sen kan man ju alltid diskutera om deras förlust mot Prespa i augusti ska räknas till höstens matcher då den egentligen skulle spelats innan uppehållet. Men oavsett vilket så har dom visat bra form under hösten och är ett lag i medvind, senast slog dom Asarum borta med 0-4 och det kommer inte att göra lördagens match lättare för FC Rosengård.
FC Rosengård kommer närmast från en oavgjord match mot IFK Malmö, 0-0 och har haft en tung höst där man blandat och gett spelmässigt på planen. Sedan omstarten så har man vunnit en match, spelat två oavgjorda och förlorat fem men då spelet i framför allt derbyt mot IFK Malmö var så överlägset så är inte allt nattsvart. Tar man med sig den insatsen till Kalmar och Lindsdal och bygger vidare på den så är det inte omöjligt att man åker hem med en trepoängare. I matchen mot IFK jobbade och slet man för varandra både i offensiven och i defensiven men trots allt slit så fick man inte in bollen i mål.
Efter matchen så var det många ”tomma blickar”, ingen gladdes åt poängen man tog utan man var besviken över at man förlorat två poäng och tar laget med sig den känslan till Kalmar så kan Lindsdal få en jobbig eftermiddag. Nu har man, trots motgångarna, fortsatt att jobba på under veckan för få ett slut på kräftgången och vändningen skulle mycket väl kunna komma imorgon för det är ett revanschsuget och motiverat gäng.