Inför Lunds BK – FC Rosengård

Efter att ha vunnit sina två inledande träningsmatcher så möter FC Rosengård Lunds BK imorgon på Klostergårdens IP klockan 13.00.
Lunds BK spelar i Division 1 Södra och slutade förra säsongen på en åttonde plats efter att man hade en riktigt bra höst. Lunds BK är också mitt uppe i förberedelserna inför säsongen och så här långt så har man förlorat mot Halmstad BK med 1- 3, vunnit mot FC Rosengårds seriekonkurrent Eslöv med 5- 0 och senast så kryssade man mot Danska Avarta, 1- 1.
FC Rosengård har så här långt vunnit över Österlen med 0- 1 och senast så vände man och vann mot Kristianstad FC med 4- 2 efter en riktigt bra andra halvlek. Nu möter man ett Lunds BK som i alla fall på pappret är den tuffaste motståndaren hittills och så här inför matchen mot Lunds BK så måste man såklart kolla läget med Tommy.
-Hur har veckan inför matchen mot Lunds BK sett ut?
”Vi har haft ännu en bra träningsvecka och det har varit ganska tuffa träningar sedan den senaste matchen.”
-Hur är läget i truppen inför lördagens match?
”Vi har alla tillgängliga förutom Zia och han gör framsteg i sin rehab.”
-Hur går tankarna inför matchen mot Lunds BK?
”Lund är ett mycket bra lag och det kommer att bli en bra värdemätare för oss. Nu måste varje spelare verkligen visa upp sig och framför allt visa karaktär. Detta blir en utmaning och vi älskar det.”
-Med de två spelade matcherna i färskt minne så vad vill du se mer av på planen?
”Jag tycker att vi har hittat positionsspelet bra och vi spelar ett enkelt spel med 1 och 2 touch. Nu måste vi ta nästa steg och börja våga vara lite mer kreativa och ta mer aggressiva beslut med bollen samtidigt som vi fortsätter att ha tålamod. Det kan vara en svår balans ibland och något som spelarna måste lära sig att känna av.”
Matchen spelas imorgon lördag 22/ 2 på Klostergårdens IP med avspark 13.00