Inför Nosaby – FC Rosengård

FC Rosengård förlorade vårens hemmamöte mot Nosaby med 1-2 och imorgon möts lagen igen. Förra säsongen så vann FC Rosengård bortamatchen på våren med 1-3, tyvärr så förlorade man sedan hemmamatchen på hösten med 0-3 fast å andra sidan så var det ju inte mycket som stämde på hösten överhuvudtaget. Nåja, imorgon så har man chans att ta revansch och det känns nästan som att det är ett måste då det går hand i hand med att Rosengård måste ta ett par trepoängare innan uppehållet för det är alltid skönare att gå till vinterträning och försäsong när man fått en bra avslutning på serien. Samtidigt så måste man få igång sitt målskytte igen efter att ha spelat två 0-0 matcher på raken. Nu hänger ju de här tre, revansch, tre poäng och göra mål, ihop. Gör man mål så får man tre poäng och då tar man revansch, svårare är det inte.
Nosaby har haft en tung säsong hittills och ligger tio poäng under kvalplatsen med nio poäng kvar att spela om. Trots det så fortsätter man att kämpa på och man har vunnit två av sina tre senaste matcher. Först slog man Torn hemma med 3-2, omgången efter så förlorade man borta mot Berga och nu i den senaste omgången så vann man igen mot IFK Hässleholm med 2-0. Nosaby är klara för nedflyttning men dom vill göra en fin avslutning på säsongen och det kommer FC Rosengård att få se upp med i morgondagens match.
FC Rosengård har haft en motig höst och halkat neråt i tabellen och ligger inför helgens match på sjunde plats. Inför säsongen så nämndes FC Rosengård som ett av lagen som skulle kunna vinna Div 2 men säsongen har istället utvecklat sig till ett mellanår med tränarbyte med mera. Det är så klart en besvikelse som det utvecklat sig men man måste fortsätta kämpa för att ha en bra grund att stå på nästa säsong och bästa sättet att få till den grunden är att plocka hem ett par trepoängare. Senast FC Rosengård vann en match var i början på Augusti och sedan dess så har man haft det tufft poängmässigt, jag skriver poängmässigt för laget har fortsatt att jobba på för att det ska vända. För även om Rosengård dominerat flertalet av höstens matcher så har man åkt på ett sk*tmål bakåt eller så har det varit stolpe ut framåt och det skulle kunna få många att kasta in handduken och fundera över om man ska göra något annat i livet än just fotboll. Men killarna har som sagt fortsatt att nöta på träningsplanen och det kommer att vända, det finns det ingen tvekan om, allt det hårda slitet man lägger ner ska inte vara förgäves. Nu kommer FC Rosengård till matchen mot Nosaby med tre raka kryssmatcher i bagaget och ett bra spel vilket man visade upp i bortamatchen mot Lindsdal så det känns som att en trepoängare mot Nosaby skulle vara pricken över i:et.