Inför Österlen FF – FC Rosengård

FC Rosengårds herrar spelar sin nästa seriematch på söndag då man får möta en av årets nykomlingar Österlen FF. Österlen ligger nästsist i tabellen efter elva omgångar och har spelat ihop åtta poäng fördelat på två vinster, två oavgjorda och sju förluster. Senast i onsdags spelade de ett österlenderby mot BW90 på hemmaplan och förlorade med 0-2, dessförinnan förlorade man först borta mot Berga med 3-0 och sedan mot Kvarnby med 2-1. Deras senaste seger kom för ganska precis en månad sedan när Österlen slog Torn på bortaplan med 0-2 i början på maj så Österlen är förmodligen rätt så sugna på att visa hemmapubliken att dom kan spela bra fotboll och varför inte mot FC Rosengård. Matchen mot Österlen kommer inte att bli en lätt uppgift då dom, som redan nämnts, slagit Torn borta med 0-2 och deras vinst i år var borta mot IFK Malmö med 2-3 och det är lag som FC Rosengård förlorat respektive kryssat mot. FC Rosengårds tränare Hasse Mattisson höjer en varningsflagga för att Österlen är ett fysiskt tufft lag att möta och att det är något som Rosengård måste vara förberedda på.
FC Rosengård vann som sagt tisdagens DM match mot Dösjöbro med 5-0 efter en väl genomförd match, inte på grund av resultatet men på grund av att man fortsatte att jobba trots att det kanske varit lätt att tappa i tempo och fokus efter att man tagit ledningen med 2-0 efter bara tio minuters spel.
I serien har det gått lite upp och ner för FC Rosengård då man på de tre senaste matcherna vunnit en, spelat en oavgjord och förlorat en. Sammanlagt ligger FC Rosengård på en fjärdeplats i tabellen, på samma poäng som trean Karlskrona men med sämre målskillnad och tolv poäng efter serieledarna. Men det är inget läge att börja räkna poäng och fokusera på olika matematiska möjligheter utan fokus måste ligga på den egna insatsen och det som ligger närmast i kalendern. Allt annat är irrelevant då man ändå inte kan påverka det. I matchen mot Österlen måste man ta vid där man slutade senast mot Dösjöbro och Hasse efterlyser samma inställning på söndag: ”Vi gjorde en stark insats i DM, jag vill se samma tändning och hunger inför matchen mot Österlen som det var i onsdags. Samtliga var sugna på att spela, vinna och ta ansvar för sin uppgift. Det är därifrån vi måste börja.” Berättar Hasse.
 
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *