Inför Piteå:

Med Johan Glenmo

Vi får tag i FC Rosengårds klubbchef Johan Glennmo i Nordmakedonien, där han är på en sponsorresa med FC Rosengård och Star for Life. Förhoppningsvis kommer ett överskott därifrån att tillfalla föreningen hoppas Johan, som reser hem på lördagskvällen för att kunna vara med då FC Rosengårds damer tar emot Piteå på söndagen.

Så hur är läget i föreningen just nu tycker du?

– Det känns helt okej! Det är mycket spännande som händer, men alltid när det sker stora förändringar så är det också förknippat med lite osäkerhet, men över lag känns det bra. Dels har vi ju gjort en stor omorganisation med Roger Palmgren som ny fotbollschef i föreningen och Jessica Stegermaier som hållbarhetschef, dels har vi ju nyligen inlett samarbetet med FC Köpenhamn. Vad det kommer att innebära rent konkret är det för tidigt att säga något om, det ska vi jobba fram under hösten. Men oavsett så får vi själva vara med och skapa detta.

Rent fotbollsmässigt så är det väl glada tider att vara klubbchef i?

– Ja, absolut. Både dam- och herrlaget går ju väldigt bra så generellt tycker jag att det är ett gott gäng att jobba med och god stämning i föreningen.

Hur länge ska du fortsätta att leda klubben?

– Det är en tillfällig lösning som kommer att vara fram till sommaren. Vi har gått ut med en annons nu i fredags, men det är styrelsen som håller i rekryteringen och jag får fokusera på att ta hand om klubben. Det ska bli spännande att se resultatet. Utgångsläget är sedan att jag ska återgå till att vara styrelseledamot framöver.

Vårt damlag leder OBOS Damallsvenskan och är hittills obesegrade i serien, nu senast vann vi på bortaplan mot Hammarby. Hur går dina tankar kring det?

– Man ska ha lite flyt ibland, ett bra lag har tur helt enkelt. Joel Kjetselberg leder laget på ett bra sätt och hittills har vi sluppit alltför många skador, även om vi har några sådana. Det är kul att Caroline Seger kommit tillbaka på ett så bra sätt och det är även fantastiskt att se Momoko Tanikawa som är ett stort lyft för laget. Synd dock att hon bara är ett lån. Annars ser jag fram mot en fin och spännande säsong. Jag är ju hittills obesegrad i allsvenskan som klubbchef och det hoppas jag på att fortsätta få vara!

Nu är nästa hemmamatch mot Piteå. Senast vi mötte dem ledde vi med 2–0 och sedan slutade matchen med att de vann med 3-2. Hur tror du det kommer att se ut den här gången?

– Man kan säga så här, vi ska verkligen ta revansch från matchen i Svenska Cupen! Det känns som att vi är mycket mer stabila nu än i den matchen, så det ska inte hända igen. Vi kommer att vinna med 2–0 i stället. Momoko Tanikawa får fortsätta sitt målskytte, så hon gör ett och sen kommer Mai Kadowaki att göra ett, så det blir dubbelt japanskt i målprotokollet.

Det är en evig fråga, men spelarna är ju värda en mycket större publik. Hur jobbar föreningen för att öka på publiksiffrorna?

– Frågan är inte helt lätt, men visst jobbar vi på det. Det är många små saker som vi kan förbättra, dels bättre kommunikation kring matcherna, dels ska vi köra olika driver för att locka folk. Med den fotbollen vi spelar så missar ju de som inte kommer på matcherna något riktigt underhållande och bra!

vs Piteå IF DFF.
26/5, Mors dag.
Avspark: 15:00.

De senaste inläggen: