Inför seriepremiären: FCR – Räppe GOIF

På söndag är det äntligen dags för seriepremiären i division 2 Södra Götaland och FC Rosengård tar emot Räppe GOIF på Rosengårds IP.

Senaste seriematchen för FC Rosengård spelades i november, vilket trevligt nog kortat ner försäsongen en aning. Trots det så har suget efter att få spela tävlingsmatcher inte förändrats. FC Rosengårds tränare Marco Whittle säger själv att man är ivriga på att få komma igång och ser fram emot premiären mot Räppe. Han tillägger dock att med tanke på hur matchen slutade senast Räppe besökte Rosengårds IP så är det inte säkert att gästerna är så sugna på seriepremiären eftersom FC Rosengård vann med hela 5-0.

Premiärmotståndarna Räppe slutade sexa, fem poäng bakom FC Rosengård, förra säsongen och var kanske ett av de lag som överraskade mest i serien. Bland annat så spelade man oavgjort på bortaplan mot seriesegrarna Olympic och man vann också över FC Rosengård hemma. Inför den här säsongen har man förstärkt laget och spelat bra i sina träningsmatcher så siktet är säkerligen inställt på en högre tabellplacering i år.

FC Rosengård slutade trea förra säsongen och hade mycket väl kunnat placera sig högre, men tyvärr gjorde man ett par matcher som man helst velat glömma som kostade poäng och placeringar i slutändan. Sedan gjorde man några matcher där det helt enkelt inte ville sig. Man hade full kontroll över händelserna men det blev ändå inte tre poäng utan som bäst ett oavgjort resultat. Samtidigt får inte glömma att FC Rosengård gjorde en hel del riktigt bra insatser och bjöd publiken på 90 minuters underhållning vilket givetvis får en att se fram emot avsparken på söndag.

Under försäsongen har Rosengård spelat en del träningsmatcher samtidigt som man spelat i Malmömästerskapen, allt för att vidareutveckla spelet och låta spelarna hitta sina roller på planen. Nu har resultaten i träningsmatcherna kanske inte alltid gått Rosengårds väg men siffrorna betyder inte allt. Marco ser hellre hur spelarna presterar och hur det ligger i fas med tränarnas planering, allt för att man ska vara ett så bra lag som möjligt när det blir allvar.

Nu sätter allvaret i gång på söndag klockan 14:00 på Rosengårds IP och Marco berättar inför matchen att man är väl förberedda inför uppgiften. Tyvärr har ett par spelare skadekänningar men man har en stark och bred trupp vilket man visade i bland annat träningsmatchen mot Eskilsminne. Söndagens motståndare har inte har några trevliga minnen från Rosengårds IP och Räppe kommer garanterat att vilja ta revansch för höstens förlust. Räppe är ett bra lag oavsett, så för FC Rosengårds del gäller det att fortsätta på resan man startade förra säsongen med ett aggressivt försvarsspel och fokuserat anfallsspel där man vårdar bollen. Gör man det så finns det all anledning att tro att premiären slutar på bästa möjliga vis för FC Rosengård.

De senaste inläggen: