Inför söndagens seriefinal

På söndag rivstartar höstsäsongen i Divison 2 Södra för FC Rosengård med en seriefinal när laget möter FK Karlskrona uppe i Blekinge.
Matchen blir FC Rosengårds första tävlingsmatch för hösten men man spelade en träningsmatch i helgen som gick då man slog Vinbergs IF på bortaplan med 2-3. Trots segern så blir betyget inte mer än godkänt för matchen då den första halvleken lämnade en hel del övrigt att önska. Nu spelade Vinberg bra samtidigt som Rosengård var lite tunga i benen efter veckans tunga träningspass vilket kan vara en förklaring till insatsen den första halvleken. Men i den andra halvleken så såg det stundtals riktigt bra ut och det som var mindre bra har man nött på under veckan fram till helgens seriefinal mot Karlskrona. Under sommaren så har FC Rosengård värvat ytterbacken Ali Jasim och Granit Sherifi har återvänt vilket har spetsat till truppen ytterligare inför andra halvan av 2016 års seriespel.
 
Karlskrona spelade mot Olympic i Malmö förra helgen och man lyckades till slut vinna med 2-3 utan att övertyga. Karlskrona gjorde en bra vårsäsong och efter matchen mot Olympic så har dom vunnit tolv matcher, spelat en oavgjord och förlorat en match. Tack vare det så har man lyckats få en lucka på åtta poäng ner till FC Rosengård som man garanterat vill försöka utöka till elva poäng på söndag.
 
FC Rosengård ligger på andraplatsen efter en vårsäsong som varit både upp och ner, i sina bästa stunder så har man bjudit på en fantastisk fotboll men i de värsta stunderna så har man bjudit motståndarna på tre poäng. Nu inleder man hösten mot serieledande Karlskrona och bara det är tufft men nu måste man dessutom i princip vinna av två bra anledningar. För det första så måste man ta tre poäng för att över huvudtaget ha en chans att vinna serien då Karlskrona leder med åtta poäng, vid en förlust blir det elva poäng men om man vinner så är det bara fem poäng, mindre än två vinster, som skulle skilja lagen åt. För det andra så ligger båda Hässleholmslagen fyra poäng efter FC Rosengård och om Rosengård tappar poäng så är risken stor att något eller båda av Hässleholmslagen minskar luckan och på allvar börjar utmana om andraplatsen. Nu ska man kanske inte stirra sig helt blind på tabellen och de olika scenarierna men det kan mycket väl vara så att matchen på söndag har kommit att bli säsongens viktigaste match då FC Rosengård behöver poängen. Nu har man som sagt haft en bra träningsmatch och ett par bra träningsveckor inför matchen och skulle man följa den inslagna vägen så finns det alla möjligheter att åka hem till Malmö på söndag med tre poäng på söndag.