Inför Stafsinge – FC Rosengård

FC Rosengård har haft en tuff inledning på säsongen 2019 efter att man bara skrapat ihop tre poäng på lika många matcher. Givetvis så är det inte ett optimalt facit men då säsongen bara precis har börjat så finns det ingen anledning att oroa sig än. Det kan och kommer att hända mycket fram tills man ska summera tabellen i oktober. För FC Rosengårds del vore det perfekt om man prickade in både formen och spelet till morgondagens möte mot Stafsinge IF. Stafsinge IF är nykomling i årets upplaga av Division 2 Västra Götaland och borde vara hur motiverade som helst att knäppa de så kallade experterna på näsan då de av så gott som samtliga blivit tippade som ett bottenlag.
Inför lördagens match ligger FC Rosengård på en niondeplats och Stafsinge på elfteplatsen med lika många inspelade poäng.
FC Rosengårds mittfältare Philip Cascalheira tycker det ska bli intressant att möta dem eftersom det är första gången som lagen drabbar samman. ”De gjorde det bra förra säsongen och tog klivit upp i division 2.” Med tanke på resultaten i de senaste matcherna så har serien inte riktigt blivit som man hoppats i FC Rosengård och Philip berättar: ”Vi kommer vara extremt revanschsugna då vi är besvikna över att endast tagit 3 poäng av de totalt 9 som har kunnat hämtas. Vi har fokuserat mycket på vårt egna spel och de detaljer vi kan utveckla samt förbättra under veckan som gått. Man märker att alla är taggade och vill studsa tillbaka och ta hem 3 poäng till Rosengård. Det har resulterat i att vi har jobbat hårdare, fokuserat mer, vilket vi ska ta med oss in till matchen på lördag.”