Inför Varbergs GIF-FC Rosengård

Efter poängtappet i premiären senast var det en känsla av besvikelse som låg i luften. Tränaren David Roufpanah säger att man blickar framåt, men att det finns delar från premiären som är intressanta när FC Rosengård nu jagar säsongens första trepoängare borta mot Varbergs GIF.
– Vi tar med oss massor utifrån vårt spel. Vad vi inte gör i den matchen och vad det kostar oss. Vad det får för konsekvenser när vi inte gör de detaljer som är viktiga för vårt spel. I övrigt har vi släppt den matchen och ser framåt, säger han.
Är det någon skillnad att spela på bortaplan jämfört med hemma? Påverkar det något ur ett taktiskt perspektiv?
– Nja, vi utgår ju från vårt spel först och i andra hand tittar vi på hur motståndaren spelar och vilka tendenser de har. Sen tänker jag inte så mycket på om vi är hemma eller borta, om jag ska vara ärlig. Hade vi haft 3-4000 fans varje match hade det spelat större roll. Nu spelar vi för några hundra så jag tycker inte att det spelar någon större roll. En match är en match, man vill in och tävla. Hade vi haft en klack på 3000 personer som stått och skrikit och stöttat hade det gjort skillnad, säger David Roufpanah.
Under veckan har det varit ett par skadekänningar i laget, men det är ingenting som oroar inför matchen, menar tränaren.
– Theo (Ankraw) hade lite känning i ljumsken i början av veckan och Dardan (Burrniku) är tillbaka i träning efter några veckors frånvaro med en fraktur i tån, men det är ändå hyfsat bra.
Slutligen, vad vill du se från laget imorgon?
– Jag vill se att vi tar varje möjlighet till kamp. Men också att vi, utifrån de taktiska detaljer vi tittat på från förra matchen, gör bättre saker och tar bättre och klokare beslut än vad vi gjorde senast, säger David Roufpanah.
**********
Varbergs GIF – FC Rosengård
Lördag 14 april kl. 15.00 – Påskbergsvallen
**********
NÄSTA HEMMAMATCH:
FC Rosengård-Ullareds IK
Lördag 21 april kl. 14.00 – Rosengårds IP