Inför Växjö DFF – FC Rosengård

FC Rosengårds Klubbchef Jenny Damgaard har haft att göra de senaste dagarna. Hon var på plats och såg FC Rosengårds herrar vinna med IFK Malmö med hela 7–1, hon såg föreningens Dam B förlora mot Örby och följde dessutom Vittsjö-Linköping i OBOS Damallsvenskan samt Chelsea-Tottenham i Women´s Super League via teven. Krydda detta med lite golf och ni förstår att det har varit en minst sagt intensiv idrottshelg.

– Våra herrar har ett väldigt bra utgångsläge i division 2, berättar Jenny. ”De leder serien med fyra poäng inför de återstående tre omgångarna och det ser lovande ut för division 1-avancemang. Vi möter tvåan Hässleholms IF hemma den 14/10 och jag hoppas verkligen att vi kan vinna den matchen”.

Att herrlaget ska avancera till division 1 har varit föreningens målbild i flera år, och Jenny berättar att man i år har en trygg och bra ledarstab som lyfter fram unga spelare och visar hög lagmoral.

– Jag har sett alla herrarnas hemmamatcher i år utom två och även sett flera bortamatcher och det som är tydligt är att vår fina lagmoral gjort det möjligt för oss att i flera matcher vända till vinst i slutminuterna. Så det skulle vara väldigt kul om det blir avancemang till ettan! Går vi upp får vi en högre kravbild och vi hoppas att vi får med oss Malmö i den satsningen och att vi kan ta ytterligare kliv tillsammans.

Finns det något annat trevligt som händer i föreningen som du vill lyfta fram?

– Absolut! Bara en sådan sak som att Football for Life Sverige är finalister i Plan International Sveriges Flicka-pris! Det hela avgörs i Stockholm i dag och att vi är nominerade är ett kvitto på att vi gör bra saker. Plan International är en väldigt stor organisation som gör ett mycket gott arbete, så att vi blir uppmärksammade är väldigt fint och ger oss en kvalitetsstämpel. Över 60 olika organisationer var nominerade och fem har gått till final, så håll tummarna för oss!

Ikväll spelar FC Rosengårds damer borta mot Växjö, åker du med på den matchen?

– Nej, den får jag se i tevesoffan för laget åker redan vid 14-tiden och det är en intensiv mötesperiod nu. Jag har en del avstämningar inför kommande spel i Champions League-kvalet så jag får prioritera det.

Kan du berätta vad som händer inför just Champions League-kvalet?

– När det är Europaspel är det alltid mycket reglemente och kravställningar från UEFA som det gäller för oss att leva upp till. Det är förvisso lättare i ett kval än i ett eventuellt gruppspel, men det handlar om allt från biljettförsäljning till kvalpaket för sponsorer. Allt som ska göras på arenan ska färdigställas. Malmö stad har hjälpt till så att vi nu äntligen fått ett fast dopingrum, de har byggt ett ordentligt sådant eftersom vi har fått synpunkter på det tidigare. Nästa vår ska ju F17-EM spelas på arenan och då behöver man också ha ett sådant. Sammanfattningsvis så blir Champions League-kvalet en av våra höjdpunkter på damsidan eftersom det har gått lite knackigt i serien, det blir viktiga matcher för oss.

Men om vi återvänder till kvällens match, hur ser läget ut i laget?

– Bra! Joel Kjetselberg sa att han hade 23 spelare i träning nu i veckan och så många har vi inte haft på långa tider, beroende på skadorna. Så det är roligt att vi börjar få tillbaka spelare efter både kortare och längre skadeuppehåll. Kvällens startelva som jag har fått en sneak peak på ser mycket lovande ut!

Slutligen återstår det där med att tippa matchen!

– Jag är ju positivt lagd i denna fråga, så jag säger att vi vinner med 3–0! Olivia Holdt gör första målet i första halvlek och sen gör danskorna varsitt i andra. Holdt fortsätter ju att visa god form och Sofie Bredgaard var nyligen i väg med danska landslaget och har fått träna med sin nye förbundskapten. Laget vann ju mot Tyskland i Nations League. Så jag tror att det blir en riktigt snygg frispark á la Bredgaard som avgör matchen!

De senaste inläggen: