Inför Vellinge – FC Rosengård

Med anledning av Coronaviruset så har FC Rosengårds herrlag fått ändra i sin ursprungliga planering. Träningsmatchen mot IF Lödde som först ställdes in spelades istället förra helgen och FC Rosengård vann med 2- 5. Så här kommenterar FC Rosengårds tränare Tommy Ringblom insatsen:
Både vi ledare och spelare kände att det var vår hittills bästa match i år. Det var mycket som föll på plats och man börjar nu se att spelarnas skicklighet i kombination med vår spelidé börjar falla på plats. Där är givetvis jättemycket kvar att jobba med och slipa på men vi fortsätter att gå i rätt riktning.”
I förrgår kom även ett besked från Svenska fotbollsförbundet om att seriestarten för Division 2 och Division 3 för herrar senareläggs till mitten av juni vilket gör att planeringen har fått göras om ytterligare men mer om det kommer så snart alla pusselbitar är på plats. Men vad som däremot är klart är att man kommer att möta Vellinge IF på bortaplan imorgon lördag med start 13.00.
Matchen imorgon kommer att bli den andra på raken mot en motståndare från Divison 3 då Vellinge vann Division 4 förra säsongen och man gjorde det med imponerande 18 poäng ner till tvåan. Hittills under försäsongen har FC Rosengård spelat mot två Division 3 lag och man kryssade mot Malmö City (0- 0) och förra veckan vann man, som nämnts, mot Lödde med 2- 5.
Tommy Ringblom inför matchen:
Allt just nu handlar om Corona. Inte bara inom fotbollen utan i alla aspekter i hela världen. För alla oss som älskar fotboll, känns det skönt att få komma ut på plan, spela en match och för en stund känna att allt är som vanligt. När vi väl går ut på planen så är det vi mot Vellinge och vi fortsätter träna på allt som vi hade gjort även utan alla dessa tråkigheter. Vi har just nu en hel del sjukdomar och skavanker. Inga allvarliga eller långvariga sådana men en hel del spelare som inte kan medverka. Som tur är har vi en bra och bred trupp så det är en bra chans för en del spelare att få visa upp sig. För de andra gäller det att närma sig den nivån vi vill att de ska vara på.”