Inför……

Imorgon är det dags för derbyt med stort D då FC Rosengård och Prespa Birlik drabbar samman på Rosengårds IP. Förra säsongens möten slutade först med en seger för FC Rosengård på våren med 2-0 efter att Alvedin gjort bägge målen och höstens möte blev en bortaförlust med 3-1. Det var två intensiva matcher där spelarna gav allt i nittio minuter och ingenting talar för att morgondagens matchbild kommer att se annorlunda ut, snarare tvärtom. Anledningen? Jo, förutom allt vad prestige heter mellan FC Rosengård och Prespa och mellan spelarna själva så leder Prespa serien med nio poäng före Rosengård då de så här långt är obesegrade.
Efter tio omgångar så har Prespa Birlik vunnit nio matcher och spelat en oavgjord och noll förluster så om inget annat så kommer dom till match med en stor laddning självförtroende i materialväskan. Prespa Birlik har vunnit sina tre senaste matcher inför derbyt imorgon då de i tur och ordning först slog Berga på hemmaplan med 2-0, sedan vann de borta mot BW90 med 0-2 och i onsdags vann dom med hela 5-1 i genrepet och derbyt mot Kvarnby.
FC Rosengård har så här långt haft en tuffare inledning på säsongen än vad Prespa Birlik har haft då man, minst sagt, inte haft det rätta flytet. Facit så här långt är sex vinster, en oavgjord och tre förluster med en målskillnad på 14 gjorda och 7 insläppta och i de tre senaste matcherna har man förlorat en, vunnit en och i matchen senast så kryssade man mot IFK Malmö.
Inom teaterns värld så sägs det att ett dåligt genrep innebär en sämre prestation när det väl gäller och tvärtom och tyvärr så var matchen mot IFK Malmö inte bra så man får hoppas att det kanske ligger åtminstone en liten gnutta sanning i påståendet. Men å andra sidan så är det skillnad på derby och derby så det FC Rosengård som kommer ut på planen imorgon kommer att vara betydligt mer taggade än i onsdags för egentligen så är det bara en vinst som räknas imorgon. Allt annat är för deprimerande att tänka på.
Förra säsongens dubble målskytt i hemmaderbyt, Alvedin, håller med när han säger: ”Det är en jätteviktig match för att hålla serien i liv, det blir en spännande match och vi måste gå in med inställningen att vinna matchen”.
-Känner ni av någon press i laget inför derbyt?
”Visst känner man lite press nu innan matchen när vi är nio poäng efter, men det släpper direkt när domaren blåser igång matchen. Så det glömmer man bort fort.
-Vad skiljer derbyt mot Prespa från exempelvis derby mot Kvarnby, LB07(förra året) och IFK Malmö?
”Den största skillnaden är nog kvaliteten, både vi och Prespa är favorittippade så bara där blir det större förväntningar på matchen. Sen är det många bra spelare i både lagen. Dessutom har de blivit någon slags rivalitet mot Prespa, varför vet jag inte .
-Vilken typ av match tror du att det blir?
”Jag tror att det kommer bli att både lagen kommer vara försiktiga till en början för att undvika enkla misstag. Men vi ska bara tänka på vårt eget spel och inte tänka på vem vi möter utan bara köra på det vi är bra på.”
Malmös El Clásico kommer att bjuda på allt vad man kan önska sig i fotbollsunderhållning mellan två välspelande lag där mycket mer än ”bara” tre poäng står på spel så det finns ingen anledning att missa matchen. Avspark är klockan 14.00 på Rosengårds IP och runt 16:00 har förhoppningsvis Prespas ledning krympt till sex poäng.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *