Inget gruppspel i Svenska Cupen för herrarna

Det blir inget fortsatt spel i den Svenska Cupen efter att FC Rosengård förlorat onsdagens match mot Trelleborgs FF med 0-3.

Matchen inleddes på sämsta möjliga sätt för FC Rosengård, då gästerna gjorde 0-1 redan i den andra minuten och därefter var det en tuff uppförsbacke. FC Rosengård hade ett par chanser under de första 45 minuterna, men det var TFF som hade initiativet och skapade mest. Bland annat hade de en stolpträff också innan de gjorde 0-2 och 0-3 under de sista sex minuterna i första halvlek.

FC Rosengård pratade ihop sig i pausen och försökte att få igång spelet när det var dags för andra halvlek, vilket också såg ut att gå vägen. Efter cirka fem minuter fick dock gästerna en straff, men FC Rosengårds målvakt Kevin Alin räddade, och det verkade bli lite tändvätska för Rosengård som började flytta fram laget. Det resulterade i flera hörnor och ett par riktigt bra målchanser, men tyvärr så ville inte bollen in, främst på grund av ett kompakt TFF försvar.

– Ja det är självklart tråkigt att siffrorna blev större än vad vi förväntade oss, men som vi sagt innan så var detta en bonusmatch där vi fick möta ett topplag från näst högsta serien. I dessa matcher straffas man hårt för sina misstag. Bortsett från resultatet är jag väldigt nöjd med modet vi tar oss an matchen med. Genom att våga hålla oss till hur vi vill spela fotboll, samt att vi under vissa perioder i matchen faktisk lyckas spela ut våra motståndare, berättar tränare Marco Whittle efter matchen.

Det var betydligt bättre spel i andra halvlek än i första. Hade ni för mycket respekt för motståndet i början?

– Vi respekterar alltid våra motståndare, så nej. Jag tror verkligen inte att det handlade om det, utan mer att vi snabbt kom i underläge i en situation som vi löser 99,9 % av gångerna. Sedan tar det lite tid att anpassa sig till vissa situationer och det är TFF mycket snabba med. Även om vi kanske inte var lika bra i första som i andra så är vi faktisk bra med i första också. Bland annat är vi väldigt nära 1-1 och det hade kunnat ge oss lite medvind som man behöver i dessa matcher.

Vad sa ni till spelarna i paus?

– Vi löste vissa taktiska grejer som behövde rättas till men framför allt pratade vi om vad denna matchen betydde för oss och på vilket sätt vi kommit överens om att spela matchen. Vi ville spela vår egen fotboll under så många perioder i matchen vi kunde och det tycker jag vi gjorde under långa stunder, framför allt i andra.

Hur surt är det att ni missar gruppspelet?

– Självklart hade varit en rolig grej att vara med om, men vi tar med oss prestationen så det är inte surt alls.

Hur jobbar ni vidare inför Asarum, en ny viktig seriematch?

– På exakt samma sätt som vi jobbat under året – analyserar våra prestationer och försöker förbättras till nästa match. Nu är det ännu en tuff bortamatch som väntar mot ett lag som kommer göra allt för att komma in i vinstspåret igen efter en liten svacka. Vi ska göra allt i vår makt för att komma hem med ännu en vinst.

FC Rosengårds äventyr i cupen är över för i år och man kan konstatera att det blir inget Europaäventyr för herrlaget. Å andra sidan hade det varit en ordentlig skräll om man lyckats besegra Trelleborgs FF. En skräll hade vi ju inte haft något emot, men nu kan man koncentrera sig helhjärtat på seriespelet.

FC Rosengårds nästa match blir borta mot Asarum på lördag 21/8 klockan 14:00.

De senaste inläggen: