Intervju med Gezim Osmani

Gezim Osmani är ny Assisterande tränare i FC Rosengård

Ny Assisterande tränare i FC Rosengård är Gezim Osmani, han har ett förflutet i både i MBI och i MABI och återvänder nu för en tredje vända men nu som ledare. Givetvis så måste man fråga Gezim lite om hans karriär och hans historia tillsammans med MBI och MABI (som klubben hette innan man tog namnet FC Rosengård). Men så klart även om framtiden.

Vilken är din moderklubb?

-Min moderklubb är Malmösport (Heleneholms IF).

Vilka klubbar har du spelat i tidigare?

-MBI, Balkan, Malmö FF, MABI, NK Croatia, KSF Prespa birlik.

Vilka spelarmeriter har du sedan tidigare?

-Jag har spelat från div 6 till Allsvenskan, för Malmö FF både i allsvenska och superettan. Så jag en av få som spelat alla divisioner i Sverige haha.

Hur ser dina meriter som ledare ut?

-Mina ledarmeriter har varit att jag fört upp Prespa birlik från div 4 till div 2 som ass tränare.

Vad fick dig att välja att skriva på för FC Rosengård?

-Jag hade faktiskt inte någon tanke på att ge mig in i fotbollen i år men när jag väl fick frågan att få vara del utav en klubb som nyligen gått ihop med LDB och med dom målen och visioner som klubben har så var det svårt att tacka nej.

Sedan att jag får samarbeta med Hasse Mattisson som jag spelat ihop tidigare i min spelarkarriär var en utav dom sakerna som förenklade det ytterligare, vi har samma bakgrund när det gäller tänket ute på plan och det underlättar för att samarbeta så intensivt som jag tror detta året kommer att bli.

Att få chansen att komma ”hem” för en tredje vända och ge tillbaks till den klubben som varit en del utav mitt liv var en utav orsakerna med.

Sedan har jag genom åren haft vänner som jobbat för föreningen under åren och som fortfarande gör det hela att man känner sig hemma.

Du har ju ett förflutet i MABI, vilka är dina bästa minnen från den tiden?

-Mina bästa minnen med MABI tiden var den familjära och vänskapliga andan i hela föreningen, men det fanns många goda minnen men den absolut största var när vi tog steget upp i div 2.

Vad visste du om klubben FC Rosengård sedan tidigare?

-Jag har under hela min karriär följt FCR på avstånd, jag känner en del utav killarna sen innan och känner Dzijat och Ivica så har jag vetat hur klubben tänkt och fungerat.

Vad kände du till om truppen?

-Jag såg en hel del matcher förra året, och känner en hel del killar sedan innan så jag har rätt så bra koll. Om jag ska sammanfatta det hela några få erfarna med massor utav unga med stor potential.

Vad kände du till om organisationen?

-Redan på min tid var det en fungerande förening men nu när jag fått vara med i snart 2 veckor känns det som klubben tagit ytterligare steg när det gäller organisation både utanför och runt laget.

Det känns som under min egen tid i Malmö FF, så spelarna har alla förutsättningar för att nå sina mål.

Hur känns det att vara tillbaka?

-Det är jättekul att vara tillbaks, jag har fått ett mycket varmt välkomnande från alla som jobbar runt laget och inte minst laget. Det gör att allt blir mycket enklare och förhoppningsvis så kommer ni få mycket glädje utav mig.

Vilka är dina främsta egenskaper som tränare?

-Brukar inte tycka om att prata om mig själv brukar oftast andra få bedöma det, men eftersom du ställt frågorna så är jag en som kan se små detaljer som kan få både individen och laget till att bli bättre. Jag tycker även att jag är rätt så duktig när det kommer till det taktiska men i slutändan en jävel på att pusha laget både på träning och match.

Hur kommer samarbetet mellan dig och Hasse att fungera?

-Jag och Hasse har ju ett förflutet så jag vet vilken kapacitet han besitter så min uppgift kommer att bli att förenkla för honom så mycket som jag kan, vi har redan mycket idéer så vi kommer bolla en hel del men när det kommer till slutgiltiga beslut är det Hasse som är bossen.

Jag trivs med att spela lite i bakgrunden det är då jag tycker att jag kan få en bättre inblick i både träning och match.

Vad är dina förväntningar inför säsongen 2014?

-Både jag och Hasse är vinnarskallar så vi kommer aldrig ligga på latsidan, med dom förutsättningar vi har runt laget och om vi behåller den här truppen så hoppas jag och tror att vi kommer kriga i toppen.

Vi hälsar Gezim välkommen till klubben och önskar honom såklart lycka till.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand