Ismael Hussein tvåmålsskytt mot Österlen

Matchen mot Österlen blev, precis som Rosengårds lagkapten Hannes Cederholm förutspådde, en tuff utmaning. Inget av lagen ville bjuda på någonting men tack vare en riktigt bra laginsats och två mål av Ismael Hussein vann FC Rosengård till slut, även om det satt långt inne.

Det blev en jämn match mellan två välspelande lag där gästerna tog ledningen efter dryga tjugo minuter på misstänkt offside men målet godkändes. Repliken kom bara två minuter senare när FC Rosengårds Ismael Hussein sköt in kvitteringen till 1–1, vilket stod sig halvleken ut. I andra halvlek fortsatte ställningskriget men FC Rosengård jobbade sig till de flesta och de bästa chanserna. Under en period etablerade man ett så pass bra tryck på gästerna att det kändes som att ett ledningsmål inte var långt borta.

Österlen i sin tur var inte heller ofarliga utan hade även de sina möjligheter, men de bollar som inte gick utanför tog FC Rosengårds försvar hand om. När matchen började ticka mot slutet, med bara åtta minuter kvar av ordinarie tid, fick Ismael Hussein tag på bollen efter en snabb omställning och satte sitt andra mål i matchen till 2–1 och fastställde slutresultatet. Hans andra mål i matchen innebar även att han klättrade upp i skytteligaledning med sina sju mål på nio matcher.

I och med segern är FC Rosengård fortfarande obesegrade på hemmaplan, man är så här långt obesegrade i de senaste sju matcherna, och har bara förlorat en match så här långt i serien vilket har fört upp laget i serieledning. Nu har man inte ens spelat hälften av de matcher som ska avverkas innan en seriesegrare ska koras, men så här långt ser FC Rosengårds spel riktigt stabila ut.

Nu vann man matchen mot Österlen trots att spelet av olika anledningar inte fungerade klockrent. Det i sig är ett styrkebesked och visar på en hög lägstanivå och den kommer att sättas ordentligt på prov framöver. FC Rosengård leder serien och är laget som de andra kommer att jaga och göra allt för att slå. Frågan är om det är bättre att jaga än att jagas. FC Rosengård leder serien en poäng före Ariana FC och Hässleholms IF. Just Hässleholm kommer man möta på bortaplan på söndag, då finns chansen att utöka försprånget i tabellen vid en seger. Om det sedan krävs skönspel eller hårt slitigt jobbande för att ta de tre poängen mot Hässleholm kan kvitta för det är de tre poängen som räknas.

De senaste inläggen: