Jämn försäsongsmatch för damlaget

Damlaget förlorade snörpligt mot Uppåkra/Staffanstorp

Tappade ledning

 

På ett mycket blåsigt Rosengårds IP möttes vi upp på söndagen för att spela träningsmatch mot sammanslagna Uppåkra/Staffanstorp. Domaren gav bortalaget möjlighet att välja sida, och de valde givetvis medvind, vilket ställde till stora problem för oss från start. Så fort vi slog upp bollarna kom de tillbaks med vändande vind, så det var helt enkelt ingen idé att försöka sig på långa passningar eller uppspel. 

 

Bortalaget hade allt spel de första tio minuterna men sen kom vi mer och mer in i matchen. Efter cirka tjugo minuter fick vi en hörna, där returen studsade ut till Rina, som stod felvänd, men blev nedriven i vändningen och domaren blåste straff. Vårt nyförvärv Hajje slog lugnt och säkert in den, och 1-0 var ett faktum. Matchen fortsatte sedan blåsigt, och det var mycket spel runt mittplan och svårt för bägge lagen att spela kreativt. När det var ungefär tio minuter kvar till halvtid gjorde bortalaget mål på nick efter en hörna, där vi tappade markeringen.

 

I andra halvlek fick vi medvinden, men tyvärr hjälpte det inte så mycket som vi hoppats på. Vi felbedömde istället många passningar som drog iväg över kortlinjen och var svåra att hinna upp. Bortalaget gjorde två mål till, som Nese var ganska chanslös på, och matchen slutade 1-3. För att kort analysera matchen, så funkar konditionen bra, men fysiken mindre bra. Vi går inte in helhjärtat i närkamper, och har dålig säkerhet i bollmottagningarna där det behövs lite mer självförtroende. Stundtals glänser vi till i passningsspelet, men med en del nya spelare så krävs det mer samspelthet för att hitta tillbaks det ibland lysande kortpassningsspel vi hade under förra säsongen. 

 

Förlusten känns inte särskilt tung, vi spelar ganska jämnt, men är mycket slarvigare än bortalaget och förlorar därför hyfsat rättvist. Lite så här såg det ut under försäsongen 2013 också, innan vi kom igång ordentligt och vann i princip allt. Bara att fortsätta träna hårt så kommer vi upp i vår rätta nivå!

 

Startelva: Nese – Elif Buqe Awaz – Karin Anna – Lejla – Hajje Rina

Avbytare: Sara Natha Andrijana Karina