Jelena Čanković förlänger till 2025

FC Rosengård kan med glädje meddela att vår mittfältsmotor, Jelena Čanković, har förlängt till 2025. Hon kom till klubben från Växjö DFF under sommaren 2019 och har varit en stor bidragande faktor i lagets framgångar sedan dess.

Sportchef Therese Sjögran är glad över att få behålla Čanković under ytterligare fyra år, och menar att hon är en unik spelare som fyller en viktig roll i laget.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Jelena förlängt med FC Rosengård. Hon är en väldigt viktig spelare för oss och att skriva ett nytt 4-års avtal bevisar vår fortsatta satsning. Vi vill fortsatt vara ett storlag i Europa och då behöver vi spelare som Jelena, förklarar Therese Sjögran.

Den serbiska mittfältaren befinner sig just nu på landslagsuppdrag, men ser fram emot att fortsätta sin resa i FC Rosengård.

–  Jag är stolt och otroligt glad över att fortsätta min karriär i FC Rosengård och ser fram emot nya spännande och framgångsrika år, berättar Jelena Čanković.

Jelena Čanković fick möjlighet att spela i ett pojklag tills hon var 15 år gammal. Därefter flyttade hon hemifrån – ett avstånd på 2,5 timmes bilresa – till Spartak Subotica där hon också fortsatte sin skolgång. Hon lyfter fram att det var viktigt för henne att känna att hennes föräldrar gav support och fick henne att känna att hon tog rätt beslut. Med tiden ville Jelena vidare ut i världen, utvecklas och vinna titlar i andra länder där damfotbollen hade bättre status.

Čanković är just nu inne på sin tredje säsong i FC Rosengård och menar att hon har lärt sig en hel del sen hon kom hit, och hon trivs på Malmö IP.

– Jag gillar att vi har en plats att vara på som är bara vår, en arena med en bra plan och gym. Vi har en bra tränarstab som gör mycket taktiskt arbete. Jag tror att jag har utvecklats mest av alla de små detaljer som ledarna ser och som vi arbetar med dagligen på träningen, säger Jelena.

Fakta: Jelena Čanković

Född: 1995

Kuriosa: Jelenas kusin Jovana Damnjanović spelar i FC Bayern München. Oturligt nog är hon knäskadad nu, annars hade det ovanliga hänt att två kusiner hade mött varandra i Champions League-kvartsfinal. De spelar vanligtvis också tillsammans i Serbiens landslag. ”Jag brukar passa henne så gör hon mål!” skrattar Jelena Čanković.

Löpvillighet: ”Jag bedömer att jag springer mellan elva och 13 kilometer under en match. Alla måste vara beredda på att springa mycket, fotboll är en fysisk sport!”

En ledig dag: ”Då bara tar jag det lugnt! Jag försöker verkligen vila när vi har en ledig dag. Jag går ut och tar en promenad kanske eller så blir det en film, en bok eller så spelar jag tevespel.”

De senaste inläggen: