Jesper Örnberg – nyförvärv i herrlaget

Nyförvärvet Jesper Örnberg har signerat ett kontrakt som löper över 2022. Jesper är en 22-årig wingback/yttermittfältare som har Svedala IF som moderklubb men han har även representerat Ludvika FK, Trelleborgs FF, LB07, Kvarnby IK och hans senaste klubb före FC Rosengård var BK Olympic.

På meritlistan så har han sex säsonger i division 2 och han vet vad som krävs för att vinna division 2 då han bidrog till BK Olympics serieseger förra säsongen.

Jesper beskriver sig själv som en fartfylld, fysisk spelare med både offensiva och defensiva kvalitéer och hans målsättning 2022 är kort och gott att vinna serien.

Jesper, vad har du hittills fått för uppfattning av FC Rosengård?
– FC Rosengård är ett spelskickligt och tekniskt lag som hittar lösningar spelmässigt via marken. Varje spelare i laget springer och kämpar för varandra.  

Vad var det som avgjorde att du skrev på för FC Rosengård?
– Jag tror på FC Rosengård och jag är nyfiken på vad klubben och vi spelare kommer att kunna åstadkomma 2022. Jag blev också varmt välkomnad med öppna armar vilket gjorde att jag upplevde laget som väldigt harmoniskt.

Hur ser du på framtiden tillsammans med FC Rosengård?
– Jag hoppas att vi klättrar i divisionerna och visar Skåne samt södra Sverige att det är nya tider i Rosengård framöver. Att föreningen växer och blomstrar på herrsidan, lika mycket som på damsidan.

FC Rosengård hälsar Jesper välkommen till klubben och önskar honom lycka till.

De senaste inläggen: