Jessica Samuelsson

Jessica Samuelsson klar för FC Rosengård

Jessica är 27 år och kommer närmast från Arsenal WFC. Hon har tidigare spelat för Linköpings FC. Jessica har 56 A-landskamper och representerat Sverige i olika mästerskap. Hon har skrivit på för 4 år och kommer spela i nr 15.
Sportchef Therese Sjögran:
– Vi är såklart otroligt glada över att Jessica har valt oss. Vi tror att hon genom att komma hem och och få mycket speltid, att hon kommer att ta tillbaka sin landslagsplats. Vi får en meriterad spelare som har mycket erfarenhet från spel i utlandet men även av spel i stora turneringar med A-landslaget. Jessica har en otrolig karaktär och i henne får vi en spelare som har rätt inställning och ger alltid 100% i varje situation. 
Jessica Samuelsson:
– Jag är glad och exalterad att bli en del av FC Rosengård. 
– Om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att jag skulle spela för Rosengård, de har alltid varit de absolut största konkurrenterna när jag spelat i Sverige och Linköping FC. Men efter att ha pratat med Jonas och fått mer insikt i hans ledarskap och om klubben överlag kändes det som ett självklart val. Hans spelfilosofi passar mig och han och klubben har höga ambitioner. 
– Det har varit ett tufft beslut att lämna Arsenal i slut-racet om ligaguldet, men detta är en chans för mig att öka mina chanser till en VM-plats, även om chansen är liten så vill jag inte missa den. Efter min skadehistorik känns detta som det ända rätta, jag ser fram att träffa tjejerna i laget och börja en ny resa tillsammans med dem.
Välkommen till FC Rosengård Jessica!