Jessica Wik förlänger tre år

Försvararen Jessica Wik förlänger sitt kontrakt med FC Rosengård till och med 2025. Wik har spenderat fyra säsonger i klubben och under den tiden vunnit tre SM-guld och två cupguld.

Under säsongen 2021 blev det inga seriematcher för Jessica Wik då hon var gravid. I oktober förra året kom sonen Lucas och under första halvan av 2022 var det rehabträning som gällde. Efter sommaren kom den efterlängtade comebacken och därefter har 30-åringen återigen blivit en given spelare i startelvan.

– Jessica är en viktig kugge i laget och bidrar mycket i såväl anfallsspel som försvarsspel. Hon jobbar alltid otroligt hårt för att ge sig själv och laget bästa möjliga förutsättningar, det har hon inte minst visat under hösten med sin comeback. Därför är vi väldigt glada över att förlänga kontraktet, säger sportchef Therese Sjögran.

Trots att Wik varit med och skördat många framgångar sedan hon kom till FC Rosengård längtar hon efter fler guld och fler segrar tillsammans med sitt lag. Att skriva på för tre nya säsonger var närmast självklart för försvararen.

– Jag är stolt över att fortsätta representera en klubb som presterar på topp år efter år. Fyra säsonger har gått snabbt och tre SM-guld senare känns det självklart att stanna, säger Jessica Wik och avslutar: ”Vi har mer att ge!”

De senaste inläggen: