Joel Kjetselberg blir ny assisterande tränare

Joel Kjetselberg kliver in som assisterande tränare i A-laget och gör tränarstaben komplett. Han kommer senast från Malmö FF och lämnar även sitt uppdrag som assisterande i P15-landslaget för att satsa mot nya framgångar med FC Rosengård.

Tränarstaben kring våra svenska mästare är nu komplett med huvudtränare Renée Slegers, målvaktstränare Kenneth Mattsson och två assisterande i form av Ieva Kibirkštis och tillskottet Joel Kjetselberg. Sportchef Therese Sjögran kommenterar den sista pusselbiten i tränarteamet på följande sätt:

– Joel har stor kompetens och kommer komplettera vårt tränarteam på ett bra sätt. Han kommer från en miljö som är väldigt lik vår egen och det kommer både vi och Joel att ha stor nytta av. Vi vill ta ytterligare steg i vår utveckling och Joel kommer bidra mycket till det, säger Therese Sjögran.

Kjetselberg är uppvuxen i Norduppland men flyttade till Skåne för 12 år sedan. I samband med att han går in som assisterande tränare för svenska mästarna lämnar han sina uppdrag som assisterande i P15-landslaget och ansvarig för Malmö FFs P17-lag. Kjetselberg har varit i MFF under fem säsonger och bland annat vunnit SM-guld som ungdomstränare. Erfarenhet från seniorfotbollen har han från Torns IF och Österlens FF. Nu ser Joel Kjetselberg fram emot att ta klivet in i verksamheten på Malmö IP och bidra till fortsatta segrar för FC Rosengård.

– Jag är stolt och glad att FC Rosengård ger mig förtroendet att jobba tillsammans med de svenska mästarna. Jag har fått ett varmt och familjärt intryck av klubben i mina samtal med Therese Sjögran, men att det samtidigt är en professionell och kravställande miljö där man hela tiden strävar efter att bli bättre och ta nästa steg.
– Jag ser fram emot att börja jobba tillsammans med spelarna, Renée och övriga ledare för att nå nya framgångar för FC Rosengård, avslutar Joel Kjetselberg.

De senaste inläggen: