Jonas Eidevall mot nya uppdrag och mål

FC Rosengård kan i dag meddela att Jonas Eidevall lämnar föreningen för nya uppdrag och mål.

 

– Jonas är en mycket intelligent och professionell tränare med höga mål. När Jonas nu beslutat sig för att gå vidare mot nya utmaningar kan vi i FC Rosengård bara tacka för den tid han varit här och önska honom lycka till i framtida uppdrag. Han har med stort engagemang, noggrant arbete och med höga krav på sin omgivning och sig själv utvecklat vår verksamhet vilket gett oss fina framgångar och med ett SM-guld 2013. Året han blev vald till årets tränare i damallsvenskan. Dessutom har han gett många unga möjligheten att förverkliga sina drömmar.

 Jonas har i sitt kontrakt med FC Rosengård haft möjligheten att säga upp sitt avtal per den siste maj för att kunna lämna under sommaruppehåll. Jonas uppsägning kom in den 31 maj. Jonas kommer att leda verksamheten fullt ut till och med den 2 juli då vi möter Piteå hemma.

FC Rosengårds styrelse och ledning kommer under veckan att sätta sig med tränarstaben runt laget och spelare för att besluta om organisation inför hösten. Vi är mycket tacksamma för att Marcus Tilly arbetat i nära samarbete med Jonas så vi kan fortsätta utvecklingen med lag och individer utifrån den utveckling vi har under våren.

Det är glädjande för FC Rosengård att vi har ledare som utvecklas i vår förening och uppmärksammas av andra. Det var inte länge sedan vår tidigare klubbdirektör Niclas Carlnén blev VD för MFF och nu går Jonas vidare mot nya mål.

Avslutningsvis vill jag nämna att jag har haft förmånen och möjligheten följa Jonas på nära håll i ett och ett halvt år och redan för ett år sedan sa jag att Jonas som nu är 31 år kommer att stå på en stor internationell arena innan han fyller 40. Den kapacitet och potential har han, säger Håkan Wifvesson Ordförande FC Rosengård.

 Jonas Eidevall kom till FC Rosengård (då LdB FC Malmö) 2012 som assisterande tränare. Eidevall fortsatte som huvudtränare 2013 och var då med och vann SM-guld och blev utsedd till årets tränare i Damallsvenskan.

 – Jag har valt att säga upp mitt uppdrag som huvudtränare för FC Rosengård och kommer gå vidare till nytt tränaruppdrag i en annan förening efter vårsäsongen. Jag kommer att tillkännage min nya förening när alla parter bedömer att tiden är redo för det.

Att lämna Sveriges bästa förening inom damfotboll är förstås ett väldigt svårt beslut. Jag har haft en stark stöttning ifrån klubbledning och styrelse, ett mycket kompetent och lojalt ledarteam samt en helt fantastisk spelartrupp att arbeta med. Jag kommer för evigt att vara tacksam för det arbete som alla lagt ner.

Nu lägger jag allt fokus på att göra en så stark avslutning som möjligt på vårsäsongen. Jag fick som huvudtränare i FC Rosengård möjlighet att komma till ett mycket välfungerade lag och en stark organisation. Jag har alla intentioner att lämna över A-lagsverksamheten i ett minst lika bra skick till min efterträdare, säger Jonas Eidevall Huvudtränare FC Rosengård

– Jonas Eidevall har valt att utnyttja sin möjlighet att säga upp sitt kontrakt. Det har varit en förmån att följa Jonas utveckling i kulbben under de 2 ½ år som han arbetat här. Jonas har de egenskaper och kunskaper som krävs för att bli en topptränare även inom herrfotbollen. Jag önskar Jonas lycka till i hans fortsatta karriär som tränare. FC Rosengård har en fotbollskunnig styrelse och en bra ledarstab som redan har börjat arbetet med att forma det nya tränarteamet inför höstsäsongen i Damallsvenskan och väntade äventyr i Champions League, säger Erling NIlsson Tf. VD FC Rosengård.

Jonas Eidevall gör sin sista match med FC Rosengård den 2 juli.

 Vid frågor vänligen kontakta Erling Nilsson, Tf. VD FC Rosengård tel. 0709-240252.