Julhälsning från vår ordförande

Håkan Wifvesson summerar året som gått och blickar fram mot ett nytt spännande 2022.

”Vi är svenska mästare och det värmer i hjärtat!

När vi ska summera 2021 så var en av våra viktiga målsättningar att vinna OBOS Damallsvenskan och det gjorde vi! Det är ju ett kvitto på att vi har en organisation som har lyckats med att få oss dit. Det är med stor stolthet jag kan säga att vårt Dam A levererar på bästa nivå i Sverige och dessutom är ute och mäter sig med toppklubbarna i Europa. Vi hade också som målsättning att ta oss till gruppspel i Champions League. Det lyckades vi inte med, men vi har lärt oss mycket på vägen och försöker säkerställa att vi i stället ska lyckas med det kommande säsong.

Nästa år vill vi fortsatt vinna OBOS Damallsvenskan och komma till gruppspel i Champions League. Vi kommer att få en bättre seedning i lottningen för att vi vann serien i år, men samtidigt vet vi att klubbarna ute i Europa blir bättre och bättre.

Det är jätteroligt att vi har ett Dam B-lag som levererar i toppen i division 1 och som ska fortsätta utvecklas för att ta sig till Elitettan. Vi får fram många unga spelare som får ett enklare sätt att ta sig in i OBOS Damallsvenskan och utvecklas i en bättre miljö.

Sen är det givetvis viktigt att vi har ett stort fokus på och bra ledare för all vår ungdomsverksamhet på både flick- och pojksidan. Vi har många duktiga ledare som gör att vi får fram många duktiga spelare. Det är viktigt för de unga spelarna att veta att många av spelarna i OBOS Damallsvenskan har fått sin skolning i FC Rosengård, inte bara våra egna spelare utan även andra.

Det är också ett viktigt perspektiv att flickfotbollen ute i Rosengård har ökat markant. Det värmer hjärtat extra speciellt. Det finns många unga tjejer som vill spela fotboll och som framöver kommer att kunna leva sina drömmar.

På pojksidan har vi många unga talanger som vi hoppas kunna ge förutsättningar för att de ska ta sig till yttersta eliten. Det är därför viktigt att ha ett bra herrlag och våra herrar levererade i år riktigt bra. Nästa år ska vi snäppa upp målsättningen till att vi ska vara med och vinna serien. Vi har haft ett bra tränarteam och en bra mentalitet i laget som varit på en bättre nivå än på många år. För mig är det viktigt att de här killarna blir bra fotbollsspelare, men lika viktigt är att vi ger alla en bra uppväxt och en bra värdegrund, de ska kunna lyckas både på plan och vid sidan av.

Sportsligt vill jag även lyfta fram vårt futsallag som gör fina prestationer. De har hittills inte förlorat en match och leder i talande stund serien. Vi ser fram emot att redan hösten 2022 spela i högsta ligan i futsal. Det ser riktigt bra ut! Vi märker att intresset för futsal i Rosengård är stort bland ungdomar, en viktig aktivitet är att hålla i gång det och därmed öka antalet medlemmar.

Vi gör också många bra saker vid sidan av plan. Som alltid så vill vi lyfta våra verksamheter med Boost by FCR. Vi vill lyfta fram Football for Life och även Hattrick by FCR men även Football for Life Sverige där vi utbildar kvinnliga ledare. Det är med stor glädje som vi ser vilken effekt vi får av att ha bra kvinnliga ledare i vår verksamhet. Vi har spelare som är förebilder och nu bygger vi även upp ledare som är förebilder och tar ett jättestort ansvar.

Mitt i allt detta tycker jag att det är bra när vi engagerar oss i WorldPride och andra aktiviteter. Där går vi all in från hjärtat, vi utvecklar oss själva inom vår organisation med spelare, ledare och partners, men även ihop med omvärlden. Hela WorldPride med alla de aktiviteter vi hade har varit väldigt viktiga för oss innevarande år. Nästa år kommer vi att ha ett stort tema i hela föreningen som handlar om psykisk hälsa. Vi märker att det finns mycket psykisk ohälsa i dagens samhälle och då är det viktigt att vi kan ta vara på och se hur vi kan bygga psykisk hälsa och ta vara på alla våra ungdomar på ett bra sätt.

För att göra detta möjligt så är vi tacksamma för att vi har både vårt kansli med anställda i olika roller och vi har våra anställda totalt sett över alla verksamheter och vi har våra ledare som gör imponerande insatser. Jag vill lyfta fram alla förebilder som vi har både på och vid sidan av plan, något som vi också gör imponerande bra.

Framtiden för FC Rosengård är ljus. Styrelsen jobbar nu med planer som är långsiktiga för att säkerställa att vi är hållbara över tid, vilket innebär att vi jobbar med målsättningar som ligger både 1,3 och 5 år framåt. Fotbollen är vår kärnverksamhet och ett viktigt medel för vår utveckling och ger en bra grund för annat bra vi gör vid sidan av planen. Med detta sagt så ser vi fram emot ett 2022 där vi med positiv energi kommer att utveckla och utvecklas för framtida framgångar.

För oss har det blivit viktigt i samarbetet med näringslivet och partners att ta vara på vår hållbara värld, därför har vi stort fokus på samtliga FN:s globala mål. Kan vi tillsammans med partners jobba mot dessa mål så kan vi göra skillnad för en framtida värld.

Vi ska ha fortsatt respekt för Coronapandemin och försöka minimera smittspridningen och hoppas att vi därigenom ska kunna genomföra alla våra planerade aktiviteter.

Slutligen vill jag å styrelsens vägnar tacka alla våra samarbetspartners och alla som är kopplade till FC Rosengård-familjen för ett fantastiskt fint samarbete 2021. Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett fint och lyckosamt Gott Nytt År!”

Håkan Wifvesson, ordförande FC Rosengård

De senaste inläggen: