Julinsamling för Football for Life

Ge den bästa julgåva du kan ge – ett litet bidrag till Football for Life by FC Rosengårds insamling gör stor skillnad i verksamheten och bidrar till att fler kan tro på sina drömmar.

*
Klicka här för att komma till insamlingen Julgåva for Life.

Under 2021 har Football for Lifes verksamhet fått fokusera mer på life än football på grund av restriktioner och svårigheter kopplat till pandemin. Under kommande år hoppas vi att verksamheten åter kan öppnas upp, och för att det ska kunna ske behöver vi er hjälp.

Anna Nyman, verksamhetsansvarig för Football for Life i Sydafrika, berättar om läget och de utmaningar vi står inför:

Vi närmar oss jul och nyår. Hur skulle du summera det gångna året?
– 2021 har varit ett annorlunda år i Sydafrika och således även i vår verksamhet. Största utmaningen för våra ungdomar är att skolorna fortfarande går på halvfart och många av våra familjer känner av effekterna av den ökade arbetslösheten, samt ökade matpriser efter oroligheterna tidigare i år. Trots alla utmaningar som Covid fört med sig har vi kunnat fortsätta med vår akademiverksamhet, samt gett akademitjejerna struktur och rutiner genom att ha centret öppet för studier de dagar de inte haft tillgång till skolans lokaler. Kontaktsporter har periodvis varit förbjudna, men vi har äntligen kommit tillbaka med läger i liten skala för lag som reser tillsammans till provinsiella eller nationella tävlingar.

Om vi blickar framåt. Vi hoppas kunna öppna upp alla delar av våra verksamheter under 2022. Vad kommer att krävas för att vi ska lyckas med det?
– Covid-läget är minst sagt omöjligt att förutse. Den nya Omnikonvarianten har fått stora delar av världen att peka ut Sydafrika som ett riskområde, medan vi på plats snarare ser det som ett tydligt tecken på den sydafrikanska forskningens position ligger i framkant. Det diskuteras nu att vaccinationen skall bli obligatorisk, vilket naturligtvis skulle hjälpa Football for Life att komma tillbaka fullt ut.
– Det som vi kan påverka handlar dels om att skapa en så Covid-säker miljö som möjligt i centret, dels om att säkra verksamheten ekonomiskt. Att vi får en bra respons på den julinsamling som just dragit igång är viktigt för hur verksamheten kan se ut 2022. Insamlade medel kommer att gå oavkortat till Football for Life och alla bidrag gör skillnad.

Vad ser du mest fram emot nästa år?
– Jag hoppas att vi kommer att kunna hålla både läger, utbildningar, workshops och kurser i centret 2022.

De senaste inläggen: