Kapten Seger räddade kvar en poäng

Efter en väl slagen hörna från Jelena Cankovics vänsterfot kunde Seger nicka in kvitteringsmålet som gjorde att FC Rosengård kunde få med sig en poäng tillbaka till Skåne. 
Att möte Piteå, som snuvade Rosengård på guldet förra året, är alltid en utmaning och om man vill ta poäng, så måste man jobba hårt och vara noggrann i att försvara, särskilt på fasta situation, eftersom mycket av hemmalagets spel bygger på att lyfta in hörnor, frisparkar mot sina duktiga huvudspelare. 
Rosengård var väl förberedda på detta, men ändå lyckades hemmalaget göra 1-0 efter en hörna, där Rosengård tappade markeringen, och den stora hemmapubliken kunde med glädje konstatera att det stod 1-0 när domaren blåste för halvtidsvila. Rättvist resultat? Nej, det var det inte eftersom FCR hade haft några riktigt vassa målchanser, med den bästa i ett hårt skott från Jelena Cankovic som studsade i ribbans underkant och ner på fel sida av mållinjen. 
Hemmalaget började bäst i andra halvleken och satt hög press på Rosengård, som tvingades att släppa till några farliga hörnor. Då valde tränare Eidevall att göra ett dubbelbyte, där Anna Anvegård och Hanna Bennison gick ut och in kom Ebba Wieder och Anam Imo, som med pigga ben rörde om rejält i Piteås backlinje. 
Sista halvtimmen dominerad Rosengård helt och borde avgjort matchen. Men andra matchen i rad fick Rosengård nöja sig med en poäng och en  fortsatt serieledning med två poäng före Kopparberg/Göteborg som också spelade 1-1 i sin match mot Linköping. 
Rosengård har ett tungt favoritskap på sina axlar, det är alla medvetna om, och självklart strävar all som jobbar runt laget att klara att leverera i varje match, men man måste inse att i årets OBOS Damallsvenska finns det många lag som är bra nog att ta poäng från Rosengård och att i kommande sju omgångarna blir varje poäng viktig om guldet ska tillbaka till Malmö IP. 
Nu åker de flesta av våra spelare på landslagsuppdrag och är tillbaka nästa vecka för att förbereda sig för en hemmamatch mot Djurgården den 8 september, ett Djurgården som måste börja ta poäng om de ska spela i OBOS Damallsvenskan kommande säsong.