Seger för FCR

Rosengård vann borta mot Kvarnby med 1-2 (uppdaterad)

Efter tre förluster i serien och ett bottennapp i DM så var det uppenbart att den negativa trenden behövde brytas och när kunde det göras bättre än i derbyt borta mot Kvarnby.

Alla var överens om att det skulle kräva hårt jobb på alla plan för att komma tillbaka i vinnarspåret samtidigt som man skulle hitta tillbaka till spelet som fört laget framåt tidigare. I matchen mot Kvarnby så gällde det att plocka på sig blåstället och kämpa och kriga för laget i mer än nittio minuter om så skulle krävas, vilket det också blev av någon konstig anledning. Dagen till ära så hade Agim bytt från 4-3-3 till 4-4-2 med två slitvargar på innermittfältet vilket visade sig direkt då FC Rosengård tog kommandot från början och vann kriget på mitten så att man kunde börja anfallen högre upp i planen. Spelet gav utdelning efter lite mer än tjugo minuter då Granit höll sig framme och gjorde 0-1. Givetvis, som alltid så försökte hemmalaget att kvittera så fort som möjligt och fick också iväg ett avslut men det kändes ändå ganska tryggt då Rosengård försvarade sig bra. Just när man stod och hoppades på att Rosengård skulle lyckas rida ut stormen så blev Alvedin fult kapad och av någon anledning så reagerade Armin med att knuffa till Kvarnbyspelaren som givetvis föll som en fura. Hjärnsläppet belönades med ett rött kort till Armin efter 25 minuter och FCR fick kämpa vidare med tio man. Utvisningen gav Kvarnby mer luft under vingarna men egentligen så blev det inte mer än ett par halvchanser och när hemmalaget flyttade upp många spelare så gav det utrymme för kontringar. Med sex minuter kvar av halvleken så fick Rosengård och Granit chansen och tog den, 0-2 och Granits andra mål var ett faktum. I och med målet så går Granit upp i ledningen i skytteligan och om han hade haft de berömda marginalerna på sin sida så hade det kunnat bli ett mål till. Kvarnby kom inte närmare än ett reduceringsmål trots att man spelade med en man mer i 65 minuter men tack vare det hårda jobbet och den kollektiva insatsen så lyckades FC Rosengård vinna med 1-2.

Efter matchen gick det inte att ta miste på glädjen då man lyckats vända trenden samtidigt som man hade vunnit derbyt och det är bara att ta med sig insatsen och känslan till vårens sista match på torsdag hemma mot BW90.