Klar seger för FCR i Division 2

FC Rosengård slog Lindsdal med 5-1.

Det var egentligen ingen tvekan om var de trepoängen skulle hamna efter att Dennis gjort 1-0 i den sjätte minuten. Lindsdal var som det skrevs om innan matchen mest inställda på att försöka få med sig en poäng från matchen, i bästa fall. Det var inte ofta som gästerna gick över halva planen i den första halvleken och lämnade över initiativet helt till Rosengård. I den 16 minuten så ökade FCR på sin ledning till 2-0 efter att Ali skjutit ett bra skott utanför Lindsdals straffområde. Tyvärr så slappnar Rosengård av lite efter målet och bjuder in gästerna som efter litet sjabbel i Rosengårds straffområde kan reducera till 2-1.

Egentligen så är baklängesmålet den enda plumpen i protokollet i den här matchen då man egentligen hade full kontroll på matchen. Sedan så kan man ju konstatera att man släppte in det första målet på hemmaplan i den 13 omgången men oavsett vilet så är man fortfarande obesegrade på Rosengårds iP.

Lindsdals reducering blev kanske lite av en väckarklocka då Rosengård tog tillbaka initiativet, gästerna hade något avslut men inget som fick varken FCR’s backlinje eller Blerim att bli nervösa. Istället hade Rosengård några lägen där det kanske skulle blivit mål om man haft de berömda marginalerna på sin sida. Det skulle krävas en hörna i slutet av halvleken innan Rosengård kunde utöka ledningen till 3-1 när Ali knorrar in bollen direkt från hörnflaggan in i mål.

Efter att domaren blåst igång den andra halvleken så försöker Lindsdal att jobba sig in i matchen och man får ett visst spelövertag. Gästerna jobbar sig till några hörnor och frisparkar men utan att de får någon utdelning. Efter några byten så tar Rosengård över mer och mer av spelet igen och cirka tjugo minuter in i den andra halvleken så har man full kontroll på händelserna igen men det skulle dröja tills den 88 minuten innan man får utdelning när Sadat skjuter in 4-1. Dennis avslutar sedan matchen som han började den, genom att göra sitt andra och Rosengårds femte efter att ha kommit fri och rundat målvakten.

FC Rosengård borde kanske vunnit matchen med mer än fyra måls marginal sett till antalet chanser man skapade men å andra sidan så har man totalt sett gjort flest mål samtidigt som man släppt in minst, man är fortfarande obesegrade på Rosengårds IP och man leder serien med tio poäng. Det spelades i och för sig inte full omgång idag och FC Höllviken spelar sin hängmatch på tisdag vilket innebär att det kan fortfarande vara ett sjupoängsförsprång efter den matchen. Den sista omgången innan sommaruppehållet spelas nästa lördag då FC Rosengård möter Ljungby på bortaplan så i korthet innebär det att det är nitio minuters stenhårt arbete kvar innan det är dags för semester. Men mer om den matchen kommer senare.

Text & Bild: Stephan Lindstrand

Fler foto kommer senare