Klar vinst i årets första tävlingsmatch

Dags för årets första riktiga match som betydde något. Efter ett bra genrep mot Janstorps AIF på fredagskvällen kom vi taggade till start, något decimerade på grund av tre sena avhopp/skador, men alla kom med rätt inställning och attityd.
Motståndarna visade sig vara riktigt duktiga på att rycka i backlinjen och ställa våra snabba anfallare offside, vilket gjorde att vi fick ändra spelupplägget något och låta mittfältarna löpa längre upp i banan. Efter ett längre skadeavbrott där vi tappade en spelare, var vårt nyförvärv Emma Ekdahl kvick i både tanke och ben och slog in ett välplacerat och välförtjänt mål bakom Team Sandbys målvakt, och vi gick till halvtidsvila med 1-0.
I andra halvlek gjorde vi i princip allt rätt – rullade boll i backlinjen med stort lugn och självförtroende, vände spelet vid rätt tillfällen, gick på avslut ofta och tog löpningar för varandra, stöttade upp, snackade och var på tårna konstant. Vi hade stort bollinnehav och mycket chanser, vilket resulterade i både 2-0 och 3.0 när Jenny och Emma var hungriga i straffområdet utan att göra misstag.
Det visade sig idag vilken bred trupp vi har, då många i startelvan matchades på nya positioner men gjorde det helt felfritt. Magda, Maria och Emma var otroligt starkt mittlås och gav motståndarna ingen chans att komma förbi på halvplan, yttrarna tog fullt ansvar för hela linjen, anfallarna var synkade och backlinjen stensäker. Ej heller att förglömma vår målvakt Sandra som hade mycket bra timing och säkerhet i de avslut som kom.
Vi lämnade Rosengårds IP med gruppledning, mycket positiv energi och orört självförtroende. Tack till publik, motståndare och domare för en bra och välspelad match!