Klubbchefen väljer att lämna FC Rosengård

Efter totalt 15 år i klubben och i rollen som klubbchef sedan 2020, väljer Jenny Damgaard nu att lämna FC Rosengård.

Det har varit ett jättesvårt beslut för mig att ta, säger hon.

Strävan efter att vara bäst och skörda framgångar såväl på som utanför plan är kärnan i allt FC Rosengård gör. Jenny Damgaard ser tillbaka på sin tid i FC Rosengård med stolthet, och trots alla sportsliga framgångar väljer hon att lyfta fram andra höjdpunkter från sin sid i klubben.

– Det har hänt så mycket inom damfotbollens utveckling under dessa år och vi har verkligen varit pionjärer. Vi har slagits för jämställda villkor, inte duckat för någon debatt och varit med där längst framme i leden. Vi var också bland de första att ta tillvara på fotbollens kraft när vi tidigt började arbeta med att utveckla sociala verksamheter i syfte att försöka vara med och skapa samhälleliga förändringar inom områden som integration, jämställdhet, inkludering och allas lika värde. Det har verkligen varit en fantastisk resa att få vara med på, summerar hon.

FC Rosengård är en förening som står på två lika starka ben – ett sportsligt och ett socialt. Organisationen är uppbyggd för att kunna jobba professionellt på båda fronter, även om de ekonomiska resurserna är relativt små. Värdegrunden och det sociala engagemanget har varit centrala för Jenny Damgaard.

– Jag har alltid brunnit extra för jämställdhetsfrågorna inom idrotten, de var viktiga för både mig och klubben. Det känns bra att vi nu tillsatt en hållbarhetschef som jag vet kommer att ta väl hand om och utveckla alla våra sociala verksamheter till en ny nivå, säger Jenny Damgaard.

– Jenny är en fantastisk chef, ledare och förebild som har format en stark organisation med engagerade medarbetare som verkligen brinner för FC Rosengård och allt vad föreningen står för. Hon har stått för ett sympatiskt ledarskap där hon själv gått i täten och visat vägen, säger Håkan Wifvesson, ordförande FC Rosengård.

FC Rosengård skördade flera sportsliga framgångar med Jenny som klubbchef, däribland två SM-guld och upprepade deltaganden i UEFA Women’s Champions League.

– Så klart kommer jag aldrig att glömma alla våra SM-guld och Europaspel, men det är även de små segrarna som satt avtryck hos mig, och inte minst alla människor som dagligen lagt ner sin själ och ett enormt engagemang i vår fina förening. Stort tack till alla ledare, spelare, medarbetare och samarbetspartners som har varit med på resan. Efter 15 år i föreningen ser jag nu framemot nya utmaningar och att vara med och bygga upp något nytt, avslutar Jenny Damgaard.

_

Under onsdagen kommer FC Rosengård presentera en ny klubbchef i samband med en pressträff.

De senaste inläggen: