Knapp förlust i genrepet mot Eskilsminne

Träningsmatchen mot Eskilsminne blev precis så svår som man gissade på förhand och det slutade med en 2-1-förlust för FC Rosengård. Detta var genrepet inför seriepremiären och nu är laget på träningsläger för att finslipa formen till säsongsstarten den 3:e april.

FC Rosengård trampade gasen i botten direkt och tog kommandot tack vare ett aggressivt och fokuserat spel. Detta ledde till ett par hyfsade lägen den första kvarten av matchen. Samtidigt satte man en hög press på motståndet så fort man tappade boll, vilket inte gav Eskilsminne någon längre tid att vila med bollen eller få till något riktigt spel. På det hela sammantaget så hade FC Rosengård kunnat leda matchen tidigt med tanke på sin höga intensitet och aggressivitet i spelet, men det kom att dröja cirka tjugo minuter in i den första halvleken innan Dylan Kosik kunde göra 0-1 på en pass från Ismael Hussein. Efter ledningsmålet fortsatte man på den inslagna vägen och med lite tur hade man kunnat utöka ledningen, men anfallen resulterade bara i ett par hörnor som inte var några problem för Eskilsminne. Mot slutet av halvleken var det istället Eskilsminne som skapade ett par farliga chanser, men 0-1 stod sig tills domaren blåste för paus.

I andra halvlek stod matchen länge och vägde. Eskilsminne hade gjort ett par byten i halvtid och började jobba sig in i matchen samtidigt som Rosengård började tappa lite i anfallsspelet för att inte ville bjuda på något bakåt. Det gjordes även en del byten i andra halvlek som bidrog till att matchbilden förändrades till hemmalagets favör.

FC Rosengårds tränare Marco Whittle berättar efter matchen att man absolut inte ville ha några fler skador i truppen. Det var bland annat anledningen till att John-Ebou Njie fick hoppa in igen när Emil Grimbe fått en smäll.

Ju längre den andra halvleken pågick – desto mer började det höga tempot i inledningen ta ut sin rätt. Det gjorde att Eskilsminne kunde jobba sig in i matchen, föga förvånande med tanke på att det är ett förmodat topplag i sin division. Kvitteringen kom efter cirka åttio minuter och bara två minuter senare så hade hemmalaget vänt matchen och fastställt slutresultatet till 2-1.

På det stora hela så var det en bra insats av FC Rosengård, trots att man förlorade. Efter matchen är Marco nöjd trots förlusten. Han berättar att utifrån skadeläget så var man tvungna att ändra om i laget och utifrån förutsättningarna så var det en bra prestation.

Om inget händer så var det här FC Rosengård sista träningsmatch inför seriepremiären och just nu befinner sig truppen i Turkiet för att slipa på de sista detaljerna så att man kan ta emot Räppe på bästa sätt den 3:e april. Ser man till hur spelet utvecklats under träningsmatcherna så finns alla möjligheter att det kan bli en trevlig premiär för FC Rosengårds del och sedan är det bara att köra på. 

De senaste inläggen: