Knapp förlust mot Bayern München

FC Rosengård klev in i Champions Leagues gruppspel under onsdagskvällen mot Bayern München. Champions League-debutanten Loreta Kullashi stod för matchens första mål, men Bayern vände sedan matchen och vann med 2–1.

Laget reste ner till München tidigt på tisdagen och hade en träning på matcharenan tisdag kväll. En stor och bred trupp gjorde sig redo för att ta sig an ett av Europas absoluta topplag och var beredda på att få kämpa hårt. Matchbilden blev som väntad – Bayern tryckte på och skapade många lägen, men i början av matchen hade FC Rosengård bollinnehav flera längre stunder och satte hemmalaget på prov.

I den 25:e minuten kom ledningsmålet, som kanske chockade många på läktaren, när Loreta Kullashi nickade in ett inlägg från Olivia Schough. Första matchen i Champions League (förutom kvalet) för Kullashi som genom målet också blev historisk då det var gruppspelets första mål 2022/2023. Bayern hade fram till dess haft svårt att etablera sitt anfallsspel helt och hållet, men efter målet ökade de på sitt tempo och tog över matchen mer och mer. Kvitteringen kom bara tio minuter senare från Caroline Simon som satte halvtidsresultatet till 1–1.

I den andra halvlek fick FC Rosengård ägna sig mestadels åt försvar. Bayern skickade in många bollar i straffområdet och till slut satte de en retur i nät genom Linda Dallmann. Gästande Malmölaget stod upp bra sett över 90 minuter och var även nära att göra 2–2 när Mia Persson hade ett skott i ribban. Men resultatet skrevs alltså till 2–1.

19-åriga Athinna Persson Lundgren fick hoppa in i den 63:e minuten och därmed göra sina första minuter i Champions League. Hon sammanfattar matchen på följande sätt:

– Tråkigt resultat, så klart, men jag tycker att vi som lag gör en väldigt bra insats. Vi försvarar oss bra i 90 minuter, så jag är stolt över laget idag.

Du fick göra dina första minuter i Champions League ikväll. Vad hade du för känsla när du sprang in på planen?
– Det var så klart lite spänt. Det är ganska stort att spela Champions League, för mig i alla fall. Det är ett mål som jag haft länge. Så det var lite spänt, men så fort jag kom in på planen och fick röra bollen så kändes det bra.

Vad kan vi ta med oss inför hemmareturen mot Bayern i december?
– Vårt försvarsspel, att vi sätter det på plats. Jag tycker att vi kan ta med oss självförtroende här ifrån också, att vi lyckas prestera så pass bra mot ett topplag i Europa, avslutar Athinna Persson Lundgren.

De senaste inläggen: