Kom och stötta herrarna i jakten på seriesegern

På lördag är det dags för en ny hemmamatch när jakten på serieledande Olympic fortsätter. FC Rosengård får också chansen att revanschera mot FK Karlskrona från bortamötet i augusti då man, trots en bra insats, förlorade med 2-1.

Inför matchen ligger FC Rosengård på andra plats – nio poäng före Karlskrona som ligger sjua i tabellen med en match mindre spelad. Karlskrona har haft en OK säsong men de kan inte vara nöjda med hur tabellen ser ut då känslan är att de är bättre än ett mittenlag. Karlskrona har inte vunnit sedan slutet av september och verkar ha hamnat i en riktig formsvacka. Så här lyder facit från de tre senaste matcherna: förlust borta mot Nosaby med 3-0, sedan mötte de Balkan på Rosengårds IP och förlorade med 2-0 och senast spelade de 1-1 hemma mot Eslöv. Gästerna vill garanterat klättra så mycket som möjligt i tabellen för att få ett bra avslut på säsongen och som sagt så gör inte riktigt tabellen Karlskrona rättvisa.

Seriens målfarligaste lag – FC Rosengård – har två raka vinster och en oavgjord i bagaget och man har dessutom inte förlorat en match på de senaste sex omgångarna, vilket har fört upp laget till en andraplats i tabellen. Man ligger fyra poäng efter serieledarna med tre omgångar kvar att spela så FCR har inte råd att tappa några poäng om man ska ha en chans att komma i kapp.

Senast FC Rosengård mötte Karlskrona fick FCR en mardrömsstart i och med baklängesmålet i den tredje minuten och behövde jaga hela matchen, vilket i sin tur gjorde det lite ”lättare” för ett bra försvarande Karlskrona. Nu blir det förhoppningsvis inte samma scenario på lördag eftersom Rosengård sett ruskigt stabila ut i så gott som allt de gjort på planen. Man har inte stressat fram målchanser utan vårdat bollen och sett till att utnyttja de lägen som uppstått. Det har gjort att man är seriens målfarligaste lag med femtio gjorda mål på tjugofem matcher. På lördag är det bara att fortsätta köra på, då kommer det leda till både revansch mot Karlskrona och ytterligare tre poäng i jakten på serieledarna.

Matchen mot Karlskrona spelas på lördag 6/11 med avspark 14.00 och eftersom publikrestriktionerna är borta så finns det ingen anledning att inte komma och stötta FC Rosengård.

De senaste inläggen: