Kryss för FC Rosengård

FC Rosengård tappade två viktiga poäng i lördagens match mot IS Halmia efter en sen kvittering av gästerna. Matchen kom att bli lika tät och intressant som föregående möten varit med två lag som vill hålla i bollen och leta luckor samtidigt som man försvarar sig bra så det blev mycket spel runt mittplan. FC Rosengård inledde matchen piggast och klockan hade inte passerat tio minuter innan Ismail Hussein gör 1- 0. Efter ledningsmålet så fortsätter Rosengård att försöka hitta luckor i Halmias försvar och får ett par lägen utan att dom resulterar i något mål men man har en övervägande del av bollinnehavet och det är en jämn match. Efter cirka en halvtimmes spel så förvaltar Halmia en av sina få lägen i den första halvleken och kvitterar till 1- 1 vilket också blir halvtidsresultatet.
I den andra halvleken tar FC Rosengård initiativet direkt från start och vaskar fram ett antal chanser och med sin höga press så ger man inte Halmia mycket utrymme till att få igång sitt spel. Efter ungefär en kvarts spel i den andra halvleken så får inte Halmia bort bollen ur sitt straffområde vilket Jamshed Asekzai utnyttjar och ger återigen Rosengård ledningen till 2- 1. Ledningsmålet öppnar upp spelet lite mer då Halmia försöker att flytta upp i jakten på en kvittering och det ger FC Rosengård ytterligare ett par lägen att utöka sin ledning men dom ger ingen utdelning. Tyvärr så händer det som så ofta händer när ett lag i ledning inte kan förvalta sina chanser till att punktera matchen; motståndaren lyckas kvittera och det hände igen. Med några minuter kvar av ordinarie matchtid så lyckas Halmia nicka in kvitteringen och fastställer slutresultatet till 2- 2.
Resultatet innebär att FC Rosengård klättrade en placering i tabellen till sjätteplats med tio inspelade poäng. Rosengård har så här långt vunnit två matcher, spelat fyra oavgjorda och bara förlorat en vilket hade varit bra under normala omständigheter då man spelar 26 omgångar. Men den här säsongen är allt annat än normal, varje match är en final och  i och med att man bara möts en gång så finns det inga som helst marginaler att revanschera sig i en retur.  Samtidigt så har tabellen utvecklat sig till ett riktigt getingbo då det bara är fyra poäng som skiljer mellan andraplatsen och elfteplatsen och alla lagen tar poäng av varandra vilket kommer att göra de sista sex omgångarna extremt intressanta.
I nästa match så åker FC Rosengård till Göteborg för att möta Västra Frölunda som i skrivande stund ligger på andra plats i tabellen. Men mer om det sen.