Kryss för FC Rosengård

FC Rosengård fick den absolut sämsta inledningen i lördagens bortamatch mot Vinbergs IF efter att hemmalaget tagit ledningen med 2- 0 innan det gått tio minuter av matchen. Vinberg sköt två skott från distans där det första såg ut att studsa konstigt, det andra touchade en spelare och ändrade riktning  vilket ställde Kevin Alin i Rosengårds mål.
Den första halvleken blev mycket kamp runt mittplan med mycket bollinnehav för FC Rosengård, man försökte hitta luckor i Vinbergs försvar och när det inte fungerade så var det snabb återerövring av bollen som gällde. Samtidigt som Rosengård tryckte på för en reducering så blir man sårbara bakåt vilket Vinberg, som försvarade sig bra, så när dom väl fick tag på bollen så försökte man sig på en lång boll fram till jagande anfallare varav en resulterade i en stolpträff innan man hade spelat en halvtimme. Rosengård hade flera anfall som hade kunnat resultera i ett mål men det dröjde till matchens 40’e minut innan Philip Cascalheira sköt in bollen från straffområdeslinjen till 2- 1. I den andra halvleken så fortsätter FC Rosengård att äga bollen och man krigar på i den 30 gradiga värmen för en kvittering. Man jobbar sig fram till flera lägen där man hade både en träff i stolpen och en i ribban och hade någon av dom bollarna gått in så hade Rosengård garanterat gjort ytterligare ett mål av bara farten och fått med sig tre poäng från matchen för så pass stort var spelövertaget. Men eftersom de berömda marginalerna inte var på FC Rosengårds sida så blev det inte bättre än att man fick in en kvittering i den 83′ e minuten när Hannes Cederholm nickar in 2- 2 på hörna.
Efter matchen så får man konstatera att FC Rosengård var värda tre poäng sett till bollinnehav och chanser men samtidigt så släpper man in två mål som lika gärna kunde gått utanför om man hade haft det där lilla flytet som behövs emellanåt. Nu hade man inte det där flytet men fortsätter man att leverera lika bra insatser som i matchen mot Vinberg där man kämpar och krigar för varandra på varje meter på planen så kommer man också att få de berömda marginalerna på sin sida.Tyvärr så innebär även poängförlusten att FC Rosengård ligger på den nedre kvalplatsen så det är dags att börja plocka poäng och man har chansen till det redan på onsdag när man tar emot IFK Malmö.