Kryss i Rosengårdsderbyt

Helgens seriefinal mot Ariana blev en tillknäppt historia som egentligen innehöll allt som hör till ett derby mellan två topplag – utom just målen. Det var tuffa närkamper och heta känslor som oftast höll sig inom de tillåtna gränserna så det blev ”bara” fyra utdelade varningar i matchen, två till vardera lag.

FC Rosengård spelade som man brukar, med stort bollinnehav där man tålmodigt väntar på rätt läge att anfalla samtidigt som man definitivt inte ville blotta sig bakåt, och det sistnämnda var kanske huvudfokus i helgens match. Man kom tack vare sitt bollinnehav till några halvbra lägen under matchen men oftast kunde man inte etablera spel eller något riktigt tryck runt hemmalaget. Däremot belönades flera av försöken med hörnor och frisparkar som kanske borde gett utdelning. Samtidigt mötte man ett välspelande försvar som så här långt bara släppt in fyra mål på hemmaplan, vilket inte gjorde det hela enklare.

Matchen slutade 0–0 och FC Rosengård behåller serieledningen med två poäng ner till tvåan Ariana FC inför fortsättningen. FC Rosengård har en match kvar att spela innan man får ta semester och det är borta mot Räppe på torsdag kväll 19.30. Senast lagen möttes var på Rosengårds IP i premiären och då gjorde Ismael Hussein segermålet med sju minuter kvar av matchen, så man kommer att möta ett revanschsuget Räppe på torsdag.

De senaste inläggen: