Kryss i derbyt på Rosengårds IP

Matchen mellan FC Rosengård och FBK Balkan blev en tät och tuff uppgörelse, precis som ett derby ska vara. Det både gavs och togs i närkamperna och de höll sig oftast inom vad som anses vara regelrätt, men det delades även ut sju gula kort i situationer där man tänjde lite på gränserna. Matchen slutade 2-2 och med tanke på det gamla talesättet om att siffrorna inte ljuger så var det kanske ett rättvist resultat i slutändan.

FC Rosengård inledde matchen bra och även om det var mycket kamp runt mittplan kom man fram till offensivt straffområde och kunde skapa ett par hyfsade chanser. Samtidigt försvarade sig Balkan bra och hade även de ett par halvchanser, men utan att det kändes som de var riktigt farliga. Det kom att dröja cirka en halvtimme innan FC Rosengård fick en hörna som Emil Grimbe nickade in till 0-1. Tyvärr stod sig inte ledningen mer än tio minuter innan Balkan kunde kvittera på straff. Som om inte det var nog vände hemmalaget sedan till 2-1 i slutminuterna av första halvlek.

Andra halvlek fortsatte som första – med aggressivt, men oftast schysst, spel från båda lagen samtidigt som FC Rosengård jagade kvitteringsmål. Kvitteringen kom till slut. I den 73:e minuten gjorde Kasper Harletun sitt första mål för säsongen och därmed blev 2-2 matchens slutresultat. Efter matchen berättade FC Rosengårds Kasper Harletun:

– Vi är definitivt värda poängen, framför allt med tanke på hur andra halvlek såg ut. Samtidigt är vi givetvis inte nöjda med att tappa två poäng när tabellen ser ut som den gör, men att spela ett derby är aldrig lätt då det är mycket känslor och prestige inblandat, säger Kasper.

FC Rosengård krigade sig till en poäng och visar än en gång prov på inställning och karaktär när man kvitterar och sedan jobbar vidare för att få in ett segermål. Nu var det ett derby, med allt vad det innebär, mot ett supertaggat Balkan, vilket inte är en lätt uppgift. Hade det inte varit för den redan nämnda inställningen hade man inte fått med sig någonting från matchen.

I och med krysset halkar FC Rosengård ner till en sjundeplats i tabellen, men man är trots allt bara tre poäng efter serieledande Karlskrona som har lika många matcher spelade. I nästa omgång möter man Räppe på Rosengårds IP och där har man lite revansch att hämta då man förlorade bortamötet med 2-1. Matchen spelas lördag 2/10 med avspark klockan 14:00.

De senaste inläggen: